MNB
MNB - 2

Hírek

Energetikai fejlesztés a Herman kollégiumában

2018. március 02., 16:52

Komplex energetikai fejlesztést hajtottak végre a szombathelyi Herman Ottó Szakközépiskola kollégiumában. Hőszigeteléssel látták el az épület homlokzatát, födémszerekezetét, kicserélték a nyílászárókat. A villamosenergia költségek csökkentésére napelemes rendszert is kiépítettek.

Energetikai fejlesztés a Herman kollégiumában

Az Illés Akadémia labdarúgói tartottak bemutatót azon az ünnepségen, amelyen felavatták a  Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium felújított kollégiumát. Az 1973-ban átadott épület elavult, magasak voltak az üzemeltetés költségei, ezért komplex energetikai  fejlesztést hajtottak végre az intézményben.

Hodvogner Csaba igazgató, Herman Ottó Szakgimnázium és Szakközépiskola
„A Környezeti és Energiahatékonysági  Operatív Program keretében iskolánk egy 65 millió forintos pályázatot  nyert el. Ez a pályázat két részből: részben szigetelésből, hőszigetelő anyagok beépítéséről  a kollégium különböző választófalaira, illetve a napelemekkel az elektromos áram termelése. „

Üdvözölte a fejlesztés megvalósulását Puskás Tivadar, a város polgármestere is.

Puskás Tivadar polgármester
„Szombathely polgármestere különösen örül akkor hogyha a fiatalság számára szolgáló épület az, amelyik szebbül, jobbul, jobbá válik. Igen, mert egy településnek, egy városnak a jövője függ attól, hogy az ifjúságnak, a fiataloknak  milyen körülményeket tudunk teremteni. „

A kollégium diákjai verssel, dallal köszöntötték az ünnepi esemény résztvevőit, majd Puskás Tivadar, Hende Csaba és Hodvogner Csaba a nemzetiszínű szalag átvágásával hivatalosan is átadta az épületet.  

Hende Csaba alelnök, Országgyűlés
„Komfortosabbá és főként gazdaságosabban üzemeltethetővé teszi ezt a nagyon fontos épületet, ahol együtt tanulnak és laknak dísznövénykertészek, vadászok, környezetvédelmi szakemberek és az Illés Akadémia labdarúgói is.”

A beruházást  a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program  keretében 100 százalékban  az Európai Unió és Magyarország kormánya finanszírozta.