Hírek

Energetikai megállapodás

2019. február 05., 16:02

Hat felelősen gondolkodó város energetikai modernizációs törekvésének összehangolása a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet hétfőn írtak alá az Innovációs és Technológiai Minisztériumban.

Energetikai megállapodás

Szombathely közgyűlése 2016-ban döntött úgy, hogy konzorciumi megállapodást köt Dunaújvárossal, Kaposvárral, Tatabányával, Veszprémmel és Zalaegerszeggel az Elena, azaz Európai Helyi Energetikai Támogatás elnevezésű program megvalósítására. Ennek célja, hogy helyi közösségeket, az Okos Városokat segítse az energiahatékonysági beruházások előkészítésében. A 60 milliárd forintos pályázati támogatás elnyeréséhez fontos a naprakész, átfogó és pontos információ, ebben segít a most aláírt együttműködés keretében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Puskás Tivadar – polgármester
Igyekszünk, hogy a XXI. században minden város, a megyei jogú városok, közöttük ez a 6 város elsősorban a pályázati pénzek felhasználásával olyan okos megoldásokat, olyan energia spóroló megoldásokat vezethessen be, amelyek mindannyiunk boldogulását szolgálják.