Hírek

E.ON fejlesztések Szombathelyen

2016. április 27., 17:00

Az üzembiztosság növelése, a szolgáltatásszünetek csökkentése, valamint az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése érdekében 427 millió forint értékű fejlesztést végez az E.ON csoport idén Szombathelyen.

E.ON fejlesztések Szombathelyen

A vállalatcsoport szombathelyi üzeme 927 kilométer hosszú áramvezeték üzemeltetéséről és fenntartásáról gondoskodik. A meghibásodások megelőzése, a szolgáltatások biztonságának a fenntartása érdekében a hálózat fejlesztése folyamatos.

Csulak Ferenc vezérigazgató, E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.
„ Az első amire törekszünk az a biztonság. Ha biztonságról beszélek, akkor ez elsősorban az élet – és vagyonbiztonság, elsősorban ami vezet bennünket. Másodsorban az ellátás biztonsága, hogy minél inkább elérjük azt, hogy minimálisra csökkentsük ügyfeleink zavartatását. Úgy gondolom, hogy akkor végezzük jól a dolgunkat tulajdonképpen az ügyfeleink észre sem veszik, hogy mi vagyunk. Általában akkor szokták észrevenni, amikor megszakad a szolgáltatás. Ebben nagyon szép eredményeket értünk el.”

A szombathelyi önkormányzat és az E.ON közös célkitűzése, hogy a város és az áramszolgáltató fejlesztései összehangoltak legyenek, s a kivitelezések a lehető legkevesebb ideig zavarják a város lakóinak az életét.

Puskás Tivadar polgármester
„Most az új fejlesztések kapcsán olyan közműcserékre van szükség, amelyek az új igényeknek megfelelő hálózatot alakítják ki, ezért aztán mindenféle fejlesztésünknél – most aztán szerencsére van szép számmal – az első lépés az, hogy a közműveket rendbe tegyük, ebbe beletartozik az E.ON is, az E.ON-nal való együttműködés is.”

A polgármester elmondta, hogy az áramszolgáltató szakemberigényeinek kielégítése érdekében a közép- és felsőfokú képzésben is fejlesztésre van szükség. A villamosmérnök-képzés szombathelyi elindításában is együttműködnek az E.ON-nal. A vállalatcsoport idei beruházási programjában a hálózati fejlesztések mellett szerepelnek áramvezeték, transzformátor, valamint kandeláber cserék is.