Hírek

Erdei iskolai programok

2010. szeptember 16., 15:50
Az idei tanévben is több szombathelyi általános iskolában szerveznek erdei iskolát. A programokon szülői támogatással vehetnek részt a gyerekek, bár az intézmények pályázatokból is próbálják csökkenteni a költségeket. Az óvodák között is vannak olyanok, amelyek részt vesznek az erdei iskola programban.
Erdei iskolai programok

Szerda délelőtt érkeztek és péntek délutánig maradnak Felsőcsatáron a Gothárd iskola diákjai és pedagógusai. A több mint nyolcvan fős csapat a szombathelyi önkormányzat gyermeküdülőjében vert tanyát, innen indulnak minden nap kirándulni a környékbeli erdőkbe. Az iskola tanítói igyekeznek élményszerűvé tenni az itt töltött napokat. Délután Goják Sándor szőlősgazda várta őket szüretre, de utána a préselésben is részt vehettek a gyerekek.

Polgár Johanna, Horváth Csenge 3.a osztályos tanuló
"Eljöttünk a papához, itt mindenki boldog, hogy szőlőt szedhet. Nekem azt tetszett a legjobban, amikor a Tibi bácsi megmutatta azt a széncinegét."

A Gothard iskola régóta Felsőcsatáron szervezi az erdei iskolát. Minden évben a harmadik évfolyamosokkal ismertetik meg a környék élővilágát. A szép környezeten kívül az olcsó szállás is vonzó a szervezők számára. Idén kevesebb mint 7 ezer forintból oldották meg a háromnapos tábort.

Verrasztóné Tóth Ildikó tanító, Gothard Jenő Általános Iskola
"Az iskolánk a saját erejéből is szerencsére támogatni tudja a programot, de hát a szülőknek is hozzá kell járulni a költségek fedezéséhez."

Több szombathelyi óvoda, így a Losonc utcai is szervez erdei iskolát. Az intézményvezető azt mondja,  az 5-6 éves gyerekeket vonják be a programba. Tavaly Kőszegen jártak, idén ősszel és tavasszal is mennek kirándulni. Októberben az erdészeti információs központba látogatnak.

Balassáné Nagy Andrea intézményvezető, Losonc utcai óvoda
"Rengeteg pályázat van, lehet pénzt nyerni utazásra és programokra, de egy kis részben még eszközvásárlásra is van lehetőségünk."

A városban több óvodában is szerveznek erdei iskolákat. A költségekhez az intézményi alapítványok és egyesületek is hozzájárulnak, de a programokhoz a szülőknek itt is hozzá kell járulniuk.