Hírek

Érdemes mielőbb beszerezni a tanszereket

2019. augusztus 13., 14:56

A nyári szünet végén a legnagyobb a roham az üzletekben. Egy elsős beiskolázása mintegy 30 ezer forint. Kisebb korban inkább a funkció, a nagyobbaknál a divat alapján döntenek a beszerzésekről.

Érdemes mielőbb beszerezni a tanszereket

Legtöbben a vakáció utolsó hetére hagyják a tanszerek beszerzését, olyankor tömeg van az üzletekben.

Szalai Zsoltné - vásárló
“Jövő héten készülünk már rá, mert hát meg kell venni mindent, igen, iskolatáskánk az van, csak hát a felszerelés, a tolltartó, meg apróságok.”

Az egyik legismertebb szombathelyi papír-írószer boltban különleges iskolaszerek is kaphatóak, amelyek a pedagógus igényének megfelelnek. Az alsósok szülei többnyire a tanító által diktált listával érkeznek. Ebben a korban még a funkció, a nagyobbaknál azonban a designe, az aktuális divat a döntő a vásárláskor.

Tóth László - tulajdonos, üzletvezető - Irokéz
“Trendi motívumok, esetleg a gyermekcsatornákon futó hősök megjelenése a trmékeken igenis számít, meg hát az, hogy a csoportban, vagy az osztályban ugye melyik az a divatos termék, amelyik fut, és akkor mindenkinek ugye ez kell, és akkor ugye ezeket megpróbáljuk beszerezni.”

Kardinális kérdés az iskolatáska - ez kerül a legtöbbe, ha jó minőségűt keresnek. A 2-3 ezer forintosak hamar tönkremennek, a legdrágábbakért viszont 30 ezer forintot is elkérnek - a szakemberek szerint a közép árkategóriásak a legjobbak. Ezek közül is célszerű ergonomikusat választani. Van olyan kialakítású is, hogy a benne lévő könyveken, füzeteken nem keletkezik szamárfül, vagy gyűrődés. A táskával együtt a tanévkezdés egy első osztályosnak 25-30 ezer forintba kerül - a határ azonban minden korosztálynál a csillagos ég.