Hírek

Erdővel, fával a holnapért

2010. szeptember 13., 16:20
Az erdő értékeivel ismerkedtek hétfőn a Gothard iskolások. Az intézmény a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőgazdálkodási Intézetével társulva, uniós támogatással szervezett diákjainak játékos ismeretterjesztő programokat.
Erdővel, fával a holnapért

Az "Erdővel, fával a holnapért" című projektben szerepel még a szélerőmű, az erdészeti látogató központ és többek között egy asztalos műhely megtekintése is.

Nagy munkában vannak a diákok, madáretetőt építenek. Ebben a másik teremben pedig már másfajta képességekre van szükségük a tanulóknak. Vörösáfonyát, különböző lekvárokat és mézet kellett felismerniük a diákoknak. A minta persze a versenyfeladat után pillanatok alatt elfogyott. Az „Erdővel, fával a holnapért" programsorozat része volt a gombafelismerés is.

A 2. A-soknak a hársfa rejtette a feladatot. Minden alsós osztálynak más fát és annak hasznosítási lehetőségét kellett bemutatni.

Molnár Ádám 4.c, Gothard Jenő Általános Iskola
"Nagyon jó, hogy ilyeneket szervez az iskola. Örülök is neki."

A Gothard iskola kiemelt feladata a környezettudatos magatartás kialakítása, ezért társultak a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőgazdálkodási Intézet uniós pályázatához.

Sághy Lászlóné - alsós munkaközösség-vezető, Gothard Jenő Ált. Isk.
"Az ismeretekről is számot kell adni, az a verseny lesz a végén, de ezt még megelőzi két szakkör, ugyanis ez a projekt 9 üzenetet közvetít a gyerekek számára."

Például azt, hogy mindannyian felelősséggel tartozunk az erdőkért, és óvni kell a környezetet. A programsorozat első napja szemétszedéssel zárult: a gyerekek megtisztították nem csak az iskola környékét, hanem a közeli utcákat is.