Hírek

Eredményes volt Szandra kezelése

2011. július 08., 12:57

Eredményes volt Takács Szandra - az Aranyhíd Nevelési és Oktatási Központ tanulójának erdélyi kezelése. A 21 éves lány születésekor oxigénhiányos állapot lépett fel, azóta végtagbénulásban szenved. Egy budapesti szakmai konferencián mutatta be az egyik dolgozó a fiatal lány fejlődését, akkor figyelt fel rá egy marosvásárhelyi magánklinika magyarországi képviselője. 3 hetes gyógykezelést ajánlott fel a szombathelyi lánynak.

Eredményes volt Szandra kezelése

Szandra és gyógytornásza a marosvásárhelyen készül képeket nézegetik. A fiatal lány - bár járása nehézkes, és beszéde is alig érthető - kiválóan kezeli a számítógépet. Az idei évben végezte el a számítógépes adminisztátori szakot az iskolában, a következő tanévtől pedig tanársegédként segíti majd a tárgy oktatását. Így telik a nyári szünet is: számítógépezéssel, kis házimunkával és tornával. Ebben óriási segítség volt a marosvásárhelyi kezelés, ahol Szandra olyan gyakorlatokat is megtanult, amit otthon önállóan is tud végezni. Gyógytronásza szerint sokat fejlődött az ott töltött 3 hétben.

Kapui Veronika gyógytornász
"A gyógytorna és a masszázs hatására az izmai tanultak, illetve sokat erősödött, javult az állásban a stabilitása, illetve a járásánál azt vettem észre, hogy a lépéstávolsága megnőtt."

Marosvásárhelyen a fiatal lány heti 5-6 óra gyógytornán, és napi két masszázson vett részt. Lehetősége volt bokszolni, kipróbálhatta a vízisíelést az evezést is, így sok élményt is szerzett.

Szandra és kísérője utazását nemcsak a magánklinika, hanem Szombathely polgármestere és a Vasivíz ZRt is támogatta, így a fiatal lány ingyen vehetett részt a kezeléseken.