Hírek

Érik a vasi kosárdöntő

2019. június 05., 20:40

Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy 11 év elteltével az idei férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság döntőjét ismét vasi csapatok vívják. A Körmend Pécsett, a Falco pedig Szolnokon győzedelmeskedett, így mindketten 2:0-ra vezetnek már az elődöntős párharcokban. Gasper Okorn tanítványai 16 ponttal múlták felül Vojvodáékat.

Érik a vasi kosárdöntő

Szolnokon eleinte a hazaiak akarata érvényesült. (32:50-) Már 6-tal is mentek a jászságiak, ám a negyed végére 4 pontra zárkózott a Szombathely. (37:45-) A folytatásban ismét megugrott az Olaj, a különbség már a 10-et súrolta. (38:11-) Okorn mester időkérése jótt tett a vendégeknek, (48:40-) akik Perl révén előbb egyenlítettek, (50:33-) majd Váradi triplájával át is vette a vezetést a vasi alakulat. Ettől kezdve a Szolnok futott az eredmény után. (01:05:28-) Az első félidő végén 34:38 állt az eredményjelzőn. (01:28:35-) Szünet után visszavette a vezetést a házigazda, ám egy kérperces szolnoki rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a Falco ismét elhúzzon. (01:39:04-) Átlendült a holtponton a Szombathely, a keményebb védekezés mellett a kosarak is könnyebben jöttek, ennek köszönhetően 50:61-ről kezdődött az utolsó negyed. (01:45:55-) A feszült légkörben egyeseknél elszakadt a cérna - Tóth Ádám Váradi arcába könyökölt, amiért idő előtt mehetett zuhanyozni. Az idegek harcát a szombathelyiek nyerték, akik végül 71:87-re másodjára is legyűrték a Szolnokot az elődöntőben.

Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC
"Nagyon összeállt a csapatunk. Egy csapat tartását az mutatja meg, hogy, amikor lent van a padlón, akkor hogyan tud felállni. Mi ezt megmutattuk, hogy fel tudtunk állni, futottunk egy nagyon jó középszakaszt, most a rájátszásban is jól játszunk. Az első mérkőzésen kicsit feszültek voltunk, de ez érthető, Ma szépen járt a labda, jól védekeztünk, megyünk haza és otthon behúzzuk pénteken."

A találkozó második félidejében felőrölte ellenfelét a Falco, esélyt sem adva a győzelemre a címvédőnek.

Vojvoda Dávid - csapatkapitány, Szolnoki Olaj KK
"Megpróbáltunk egyenlíteni, nem sikerült sajnos, annyit tudok mondani, hogy jelenleg ez a 2 csapat közti különbség, csoda lett volna, ha ma itt nyerni tudunk ilyen kerettel. Nem tudtunk úgy rotálni, ahogy eddig szoktunk, gratulálok a Falconak, megérdemelten győzött."

A szombathelyiek le is zárhatják a párharcot pénteken. A labdát 18 órakor dobják fel az Aréna Savariában.