Hírek

Érmes karate versenyzők

2017. február 23., 14:42

Összesen öt érmet nyertek a Leo Karate-do SE sportolói a Tökölön rendezett Halom Kupán. A legeredményesebb szombathelyi versenyző Gál Enikő volt, aki egy első-, valamint egy harmadik helyezéssel tért haza a viadalról.

Érmes karate versenyzők

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg Tökölön a Halom Kupa névre keresztelt nyílt országos versenyt, melyen a vasi színeket a Leo Karate-do SE képviselte. A szombathelyi egylet összesen négy sportolót indított a viadalon, akik öt dobogós  helyezést gyűjtöttek be.  Az érmek közül egy volt az arany, a másik négy pedig bronz.

Gál Róbert - vezetőedző, Leo Karate-do SE
“Elégedetlen igazán nem vagyok. Kovács Ákosnak egy hajszálon múlott az érem. Neki nem sikerült érmet szereznie. Talán Takács Klaudiától vártam egy picit többet, de ot sem annyira rajta múlott talán.”

A legeredményesebb szombathelyi versenyő Gál Enikő volt, aki két érnes helyezést is begyűjtött a 18 évnél idősebb női mezőnyben. Formagyakorlatban legyőzhetetlen bizonyult a vasi karatéka, küzdelemben pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Gál Enikő - versenyző, Leo Karate-do SE
“Volt téli szünetünk. Akkor inkább az edzésket helyeztük előtérbe. Készülni nem sokat tudtam, mert előtte beteg voltam, két hétig feküdtem otthon. Ez a verseny arra volt jó, hogy felmérhettem, hogy a betegség mennyit vett ki belőlem és hogy mennyire tudtam így is összeszedni magam.”

A Leo Karate-do SE versenyzői gőzerővel készülnek a közelgő országos bajnokságra. Azt követően pedig több jelentős nemzetközi viadalon szeretnének tatamira lépni.