Hírek

Erőemelő sikerek

2015. július 02., 16:57

Egy éremmel és egy előkelő helyezéssel tértek haza a Prágában megrendezett erőemelő és fekvenyomó Európa-bajnokságáról a szombathelyi sportolók. Antal Zsolt megnyerte kategóriája versengését, Gadó András pedig negyedik lett.

Erőemelő sikerek

Idén Prágában rendezte meg az egyik félprofi világszervezet az erőemelő és fekvenyomó Európa-bajnokságát. A viadalon két szombathelyi sportoló vett részt. Antal Zsolt és Gadó András is a védőruha nélküli erőemelésben indult. Kettejük közül Antal Zsolt szerepelt jobban, aki a 36-39 éves korosztály 110 kilós súlycsoportjában bizonyult legyőzhetetlennek. Ennek  ellenére sem volt elégedett önmagával.  

Antal Zsolt erőemelő, Galaxy SE
“Versenyekre én úgy készülök, hogy mindig az előtte lévő versenyt próbálom felülműlni. Sajnos itt ez nem sikerült. A magyar bajnokságot 707,5 kilóval zártam, itt 695 kiló jött össze.”

Gadó András a nyílt kategória 100 kilogrammos súlycsoportjában próbált szerencsét és 705 kilós összteljesítményével a nyolcfős mezőny negyedik helyezését szerezte meg. Ez annak tudatában nem a legjobb teljesítmény, hogy a vasi sportoló egyértelműen éremért utazott Prágába.

Gadó András erőemelő, Galaxy SE
“A guggolás és a fekvenyomás fogásnemek után még a második-harmadik helyen álltam. Ami azt gondolom, hogy teljesen jó volt. Sajnos a magyar bajnokságon az ezüstérmem, itt pedig a bronzérmem úszott el a felhúzáskor.”

A Galaxy SE mindkét sportolója úgy tervezi, hogy a nyár hátralévő időszakát pihenéssel tölti majd.  Megpróbálnak a lehető legjobban regenerálódni, hogy szeptembertől ismét esélyesként indulhassanak a jelentős hazai és nemzetközi erőpróbákon.