Hírek

Erősödő német kapcsolatok

2010. április 08., 13:52
Élénkebb kapcsolat alakulhat ki a következő időszakban a Vas megyei és németországi jobboldali fiatalok között, mondta ma Ágh Péter, a Fidelitas elnöke, a neckar-odenwaldi járási delegáció látogatása kapcsán a Megyeházán.
Erősödő német kapcsolatok

Mint Ágh Péter elmondta: az elmúlt években stratégiai partnerség alakult ki a német kormányzópárt, a CDU ifjúsági szervezete, a Junge Union és a Fidelitas között. Például a szlovák nyelvtörvénnyel kapcsolatban a német szervezet terjesztette be azt a javaslatot, amit az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezete elfogadott. A kapcsolatok elmélyítését segítheti elő, hogy a Vas megyei Fidelitas felveszi a kapcsolatot a járásban működő Junge Unionnal. Az együttműködési lehetőségekről folytattak megbeszélést a német és magyar szervezetek képviselői.

Ágh Péter, elnök - Fidelitas
"Azt gondolom, hogy a látogatást követően élénk kapcsolat alakulhat ki a Vas megyei és a németországi jobboldali fiatalok között. Ott már kormányon tudnak tenni a fiatalokért. Mi bízunk abban, hogy a vasárnapi választást követően mi is így tudunk eljárni az új nemzedék érdekében."