Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Értékelték 18. Savaria Karnevált

Adásban volt: 2017. október 6.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Értékelték és ismertették az idei Savaria Történelmi Karnevál legfontosabb adatait. Ezekből kiderült, hogy a rendezvény mára országos szinten is turisztikai termékké vált, és a 4 napos programsorozat összességében pozitív mérleggel zárt. Az esemény keretében egyúttal köszönetet mondtak mindazoknak, akik tevékeny részt vállaltak a programok sikeres lebonyolításában.

Az egyik szombathelyi étteremben gyűltek össze a karnevál szervezői és támogatói, hogy értékeljék az idei históriás játékokat. A 4 nap során mintegy 1000 fő biztosította a rendet és a programok zavartalan lebonyolítását.

Puskás Tivadar - polgármester
"Nagyon szépen köszönöm a rendezőknek, hogy megteremtették a feltételeket ahhoz, hogy mintegy 130-140 ezer vendég itt biztonságban, hangsúlyozom, biztonságban tölthette el ezt a 3-4 napot."

A karnevál értékelésében fontos szerepet játszik az a kérdőív, amivel felmérik a vendégek véleményét. Ebből kiderül többek között az is, hogy mennyit költenek a históriás játékok ideje alatt.

Grünwald Stefánia - ügyvezető, Savaria Turizmus Nonprofit Kft.
"Akik válaszoltak a kétdőívünkre, azok azt jelölték meg, hogy körülbelül olyan 7-10 ezer forint között van per fő az ő költésük. Hogy ha optimális esetben azt vesszük, hogy a karnevál összes látogatója kb. ennyi összeget költ el a rendezvényen, akkor azt ki lehet számolni, hogy ezen az augusztus végi hétvégén több mint 1 milliárd kereskedelmi haszon zajlik le a Savaria Karneválon."

A históriás játékok keretében évről évre múltunk értékeit használjuk fel a jövő építéséhez - fogalmazott köszöntőjében Koczka Tibor alpolgármester, és hangsúlyozta: a karnevál Szombathely kulturális képének egyik le gfontosabb eleme, aminek nagy szerepe lehet az Európa kulturális fővárosa 2023 cím elnyerésében.

Koczka Tibor - alpolgármester
"Úgy gondolom, hogy a Savaria Történelmi Karnevál példája mutatja leginkább, hogy igenis a kultúra segítségével fel tudjuk pörgetni a város idegenforgalmát, turizmusát és áttételesen a város gazdaságát is."

A karneváli értékelő végén megköszönték a szervezők, rendvédelmi szervezetek, támogatók munkáját. Jutalmazták a sajtó munkatársait is, akiknek nagy szerepük volt abban, hogy nem csak határon belül, hanem azon kívül is eljutott a 18. Savaria Történelmi Karnevál híre.

2017. október 06.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében