Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Értékelték a Jogpontok működését

Adásban volt: 2019. június 27.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Három év tapasztalatait összegezték a Munkástanácsok Országos Szövetsége és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés által uniós és állami forrásból működtetett Nyugat-Dunántúli Jogpontok szakemberei.

Segítséget adni a munkavállalóknak és a munkáltatóknak, hogy könnyebben kiigazodjanak a jogi útvesztőkben - ezt volt a legfontosabb célkitűzése az országos jogpont hálózatnak. Az ingyenes segítségnyújtás a gazdaság kifehérítését is szolgálja. Szombathelyen 3 ilyen iroda működik: az autóbusztársaság Körmendi úti telephelyén, a Kőszegi utcában és a Horváth Boldizsár körúton.

Szabóné Tuboly Andrea - jogász, Jogpontok
"Legtöbb kérdés munkajogi jellegű, munkajogi problémákkal jönnek. Az a tapasztalatom, hogy SZJA bevallási időszakokban adójogi kérdésekben is megkeresnek bennünket, illetőleg cégjogi kérdésekben is, különösen előfordulnak a munkanélküliek, akik egyéni vállalkozóvá szeretnének válni, illetve cégeket szeretnének alapítani."

Ebben a régióban mintegy 7000 álláskeresőnek nyújtottak segítséget a Jogpontok szakemberei. A tapasztalatokat összegző sajtótájékoztatón elhangzott, hatékonyak a vitarendezési fórumok is. Kortól függetlenül bárki felkeresheti az irodákat.

Bernáth Ildikó - kontroller, Jogpontok
"Több, mint 223 ezer ügyben látogatták meg az irodákat, meg a szolgáltatást nyújtó munkatársakat, itt a nyugat-dunántúli régióban pedig közel 40 ezer ügyben keresték meg az érdeklődők azokat, akik segíteni tudnak a problémák megoldásában."

Bár június 30-án befejeződött volna a szolgáltatás, a projekt futamidejét meghosszabbították szeptember végéig és jó esély mutatkozik arra is, hogy ősztől újabb 3 évig lehet majd igénybe venni az ingyenes jogi tanácsadást. A szombathelyi jogpontokat minden hónap első és harmadik hetében hétfőn 18-tól 20 óráig, valamint kedden 17-től 19 óráig kereshetik fel az érdeklődők. További információk a jogpontok honlapján olvashatók. ( www.jogpontok.hu )

2019. június 27.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében