Hírek

Erzsébet tábor a Nyitra utcában

2018. július 03., 15:09

Táncos játékok, kézműves gyakorlatok, készségfejlesztő feladatok - ilyen, és ehhez hasonló színes programokkal várták a gyerekeket a Nyitra Utcai Általános Iskolában megszervezett Erzsébet táborban.

Erzsébet tábor a Nyitra utcában

0.58-

Szórakoztató és hasznos foglalkozásokkal fogadta tanulóit a Nyitra utcai iskola az Erzsébet program keretein belül megszervezett napközis táborban, amely mind a gyerekek, mind pedig a szülők számára hasznosnak bizonyult.

Kalocsainé Magyar Éva - intézményvezető, Nyitra utcai iskola
“Az Erzsébet program keretében szerveztük, napközis tábor. A jelentkezett tanulók napközbeni ellátását biztosítja, a szülőknek segít ezzel. A szünidőben a gyermekek elhelyezését megoldja.”

02.22-

Az iskola még májusban nyújtotta be pályázatát az Erzsébet programban való részvételre, amely sikkerrel zárult, így az intézmény két turnusban várta tanulóit a nyári szünet elején. Kisebb és nagyobb gyerekek egyaránt megtalálták a nekik való programokat.

Barta László
“Amire én emlékezni fogok, az, amikor az ujjunkkal kellett a festékben nyúlkálni. Nagyon vicces volt, amikor a festékben nyúlkáltunk az ujjainkkal és úgy festettük meg a halakat, aztán pedig gülüszemeket raktunk rá.”

07.59-

A tábor egyik fő témája az ökológia volt, a gyerekek így az élményeken vagy a kézzel festett egyedi pólókon kívül értékes ismeretekkel is gazdagodtak, sőt, két tannyelvű iskola lévén angoltudásukat is gyarapították.

Tóth Flóra - táborvezető
“Ezen a héten angol nyelvű témahét van, és a gyerekek foglalkoztatásának a nagyon nagy része angol nyelven történik, mindennap más és más programunk van, tehát mindennap általában 3-4 különböző foglalkozás van.”

02.37-

Az Erzsébet táborok az ország számos területén folynak, sikeresen: 2016-ban közel 90 ezren, tavaly pedig már több mint 100 ezren vettek részt a programban.