Hírek

Esküvő dömping Szombathelyen

2011. január 12., 08:09

Bár hazánkban évek óta kevesebb az esküvő, szinte már most lehetetlen időpontot foglalni a szombathelyi okmányirodában a nyári hónapok szombati napjaira. Június, július és augusztusban már szinte az össze ideális délutáni időpontot lefoglalták.

 

Esküvő dömping Szombathelyen

Krancz Veronika már most készül július végi esküvőjére. A ruhapróba, a helyszín kiválasztása, a meghívók és egyéb teendők mellett első feladata  az időpontfoglalás volt az okmányirodában. A fiatal menyasszony szerencsésnek mondhatja magát, mivel neki még sikerült arra a napra időpontot foglalnia amikorra szeretett volna.

Krancz Veronika - menyasszony
"Ott álltunk reggel nyolckor a sorban, és egyébként elég sokan álltak sorba. Akinek fontos az időpont mint nekem is, hogy már az ötödik időpontot próbálom leegyeztetni, ami végül is sikerült, hogy összejöjjön.


2009-ben 374 pár kötött házasságot Szombathelyen, tavaly 306 jegyespár fogadott egymásnak örök hűséget. Az idei nyárra azonban már a legtöbb szombati napra legalább 8-10 esküvői előjegyzés van, így idén várhatóan nem csökkent a házasulási kedv. Némi kompromisszum árán időpontot is lehet még találni.

Dr. Bognár Judit - irodavezető, Okmányiroda
"Mint ahogy az már évek óta látszik a nyári hónapok a frekventált hónapok, egész június, július, augusztus-ban nagyon sok hétvége már betelt. A kora délutáni órákban, illetve az esti órákban 7 óra fél nyolc körül vannak még időpontok." 


Augusztus 20-ára például még bőven akad hely a szombathelyi házasságkötő teremben. Időpontot pedig már az interneren keresztül is foglalhatnak a párok.