Hírek

Esős majális

2011. május 02., 14:46
Nem kedvezett a hétvégi esős időjárás majálisoknak, ennek ellenére a reptéren két program kivételével minden előadást megtartottak. Nagy sikere volt a kommandós bemutatónak, de a műrepülés és a Zséda koncert is sokakat vonzott.
Esős majális

Nagy érdeklődés övezte a repülőket szombat kora délután a reptéren. A legkisebbek ámuldozva nézegették a helikoptert, míg a felnőttek a felszállópályán sorra próbálták ki vitorlázó gépeket. Voltak köztük már gyakorlott légi utasok, de a legtöbben első útjukat tették meg a vitorlázó hátsó ülésén.

Veres Zoltán- műrepülő pilóta
"Az eleje a műsornak az egy klasszikus magas program lesz, ahol a közönség a klasszikus műrepülő és autorotációs figurákat láthatja, aztán pedig egy földközeli bemutató követi, amit megtűzdelünk bizonyos látványelemekkel, mint lángok, robbantás és mindenféle tűzijáték elem."

Farkas Mihály ügyvezető, Kopula 96'
"Ez a világon eddig egyedülálló, most már közel egy éve csináljuk, elég sűrűn lépünk fel vele most már."

A közel negyed órás, látványos produkció elnyerte a közönség tetszését. A reptéren a vasárnapi gyerekprogramokat még megtartották, de az esti fellépők már nem léptel színpadra.

A színházi majális is szabadtérről bekényszerült az épületbe, így a tervezett programok egy része itt is elmaradt. Ettől függetlenül jó hangulat alakult ki. A stúdiószínpadon megnézhették a gyerekek a Varázskendő című előadást, a folyosókon pedig kézműves foglalkozásokkal, rajzversennyel és arcfestéssel várták őket.

Horváth Marietta
"Van színházbérletünk, és járunk és szeretnénk a gyerekeket is szoktatni ehhez a közeghez, hogy minél jobban megszeressék a színházat. Ez volt a lényeg, mi nagyon szeretjük, legszívesebben mindennap itt lennénk, és ezért használtuk ki ezt a lehetőséget."

Böndiczné Zsolnai Marianna
"Nagyon jó dolgonak tartom a gyerekek szempontjából ezeket a foglalkozásokat."

Az állatbarátok számára örökbefogadónapot is tartott a Fekete István Állatvédő Egyesület. A színházban kettő, de a hétvégi programok alatt összesen 9 kiskutya talált gazdára.

Késő délután Bodrogi Gyula volt a színház vendége, majd Fekete Linda és Rio Brasil zenélt az érdeklődőknek.