Hírek

Évadnyitó a színházban

2010. szeptember 01., 07:08
Az ember tragédiája című Madách-darab lesz az első előadás, amelyet bemutat a Weöres Sándor Színház januárban az új épületben. A társulat, amely kedden tartotta első évadnyitó ülését, újabb színészekkel bővül. Az idei évad előadásaiban Nagy Cecília, Alberti Zsófia, Szabó Győző és Schlanger András is játszik majd.
Évadnyitó a színházban


A nyári szünet után még az MMIK-ban tartotta évadnyitó társulati ülését a Weöres Sándor Színház. Az első darab "A kis lord" című családi előadás lesz, amit még az MMIK ideiglenes teátrumában láthat a színházkedvelő közönség. Januártól azonban már új környezetben játszanak a színészek.

Jordán Tamás - igazgató, Weöres Sándor Színház
"A nyitóelőadás január 21-ére van tervezve, január 22-e a magyar kultúra napja, tehát egy méltó időpont. Az ember tragédiájával nyitnánk a színházat, meg az évad ottani szakaszát, azt én rendezem, és van egy fantasztikus kamaraterem épülőben, az meg Schlanger András rendezésében az Árgyilus Királyfi."

Ez pedig már a Jordán Tamás által csodapalotának nevezett színház épülete, még készülőben. A színészek terepbejárást tartottak az új játszóhelyükön, ahol most még ők voltak a nézők, míg a munkások  dolgoztak.

Kabaré, Pygmalion, Naftalin, Az ügynök halála. A többi között ezeket az új darabokat láthatja a közönség jövőre az új színházépületben.