Hírek

Évadnyitó sajtótájékoztatót tartott a Mesebolt Bábszínház

2018. augusztus 30., 15:00

A következő évad tervei mellett szó volt arról is, hogy a közeljövőben új helyre költözhet a mostoha körülmények között dolgozó társulat.

Évadnyitó sajtótájékoztatót tartott a Mesebolt Bábszínház

Tavaly októberben mutatta be a Mesebolt Bábszínház Batu – tá, az afrikai bábfigura kalandjairól szóló történetét. A vásári bábjátékot – több más előadással egyetemben – az idén is műsorra tűzi a társulat. Ebben az évadban az eddigieknél több kisgyermekeknek szóló előadással készülnek.

Kovács Géza – igazgató, Mesebolt Bábszínház
„Lesz benne a Holle Anyó, lesz benne a Gyáva kistigris, lesz benne Pöttöm Panna, Ármányos puncspancs Michael Endétől. Nagyon változatos lesz ez a része is a repertoárnak. Látszik, hogy a klasszikus mesék és a kortárs mesék között válogatva hajózunk”

Összesen 11 új bemutatót terveznek a 2018/2019-es évadra. Több kamaszoknak szóló darab is bekerült a repertoárba, Királyok könyve címmel pedig idén is lesz interaktív osztálytermi előadás. A sorozat az Árpád-házi királyok életét mutatja be. A bábszínház jelentős szerepet vállal a gyermekközönség nevelésében, a kultúra közvetítésében – mondta Puskás Tivadar polgármester a sajtótájékoztatón.

Puskás Tivadar
„A gyermekeknek az ízlésvilágát, a gyermekeknek a kultúra iránti igényét, a gyermekeknek a szemléletét formálják itt.”

Az önkormányzat a bábszínházzal karöltve évek óta keresi a megoldást arra, hogy a jelenleginél jobb körülmények között dolgozhasson a társulat.

Koczka Tibor – alpolgármester
Az elmúlt évadban csaknem 40 ezer nézőjük volt és úgy gondolom, hogy felbecsülhetetlen az a munka, amit sajnos ilyen sanyarú körülmények között végeznek, de azon vagyunk, hogy minél előbb megoldódjon a szombathelyi bábszínház elhelyezésének a kérdése”

Az előző évad után többen távoztak a társulattól, helyettük új színészek érkeztek. Velük is találkozhat a közönség szeptember 2-án, vasárnap délután 2 órától a Fő téren a Mesebolt Bábszínház már hagyományosnak tekinthető Hang-tér-kép családi évadnyitóján.