Hírek

Evangélikus családi nap

2019. május 21., 14:12

Családi napot szerveztek az evangélikus egyházközség alapítványának huszadik jubileuma alkalmából vasárnap. Bemutatkoztak a gyülekezethez kötődő csoportok, felavatták az alapítvány új irodáját, és a kisközösségi rádió frissen kialakított stúdióját.

Evangélikus családi nap

"Erős vár a mi istenünk!"

Színes programokkal, bábjátékkal, kézműveskedéssel várták a gyerekeket az evangélikus családi napon. A foglalkozások központi témája az irgalmas szamaritánus bibliai története volt.

Szabó Nagy Eszter - szervező
"A középpontban az ő szociális érzékenységük állt, hogy ezt egy picit fejlesszük, és nyitottak legyenek arra, hogy egymásnak segítsenek. Az életkoruknak megfelelő szituációs gyakorlatokat hoztunk, drámajátékot, kézműves foglalkozásokat."

Hálaadó istentiszteletet tartottak és diakóniai tevékenységről szóló előadások hangzottak el.

Hutflesz Mihály - kuratóriumi elnök, Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány
"A család évezredek óta a társadalom, a közösség alapsejtje volt, az marad, és az lesz a későbbiekben is, és vaélahol ezeket a pozitív dolgokat is ki kell hagsúlyoznunk, és ha családi napról beszélünk, az már egy közösség."

Az alapítvány 1998-ban jött létre azzal a céllal, hogy a gyülekezetben folyó szociális, szeretetszolgálati tevékenységet segítse. Az öttagú kuratórium bábáskodott például a Thuróczy Szeretetotthon létrehozásánál.

Gregersen-Labossa György - evangélikus lelkész
"Húsz éve nagyon hűségesen végzi ezt a szolgálatot, és elértük azt a célt, hogy a városnak és az evangélikus egyháznak is a legjelentősebb diakóniai alapítványa a miénk. Nagyon sokrétű a tevékenysége."

Felavatták az új, tágasabb alapítványi irodát, és átadták a CredoRádió stúdióját is az Óperint utcában.

Bemutatkoztak a gyülekezetben működő csoportok, közösségek, például a Ten Sing Énekkar és a (12:33) Dr. Bohóc mosolyszolgálat. A jó hangulatú családi napot a tervek szerint ezentúl minden évben megrendezik.