Hírek

Ezt jól kifőzték...

2011. december 16., 17:44

A téli időszak egyik kedvencét, forralt bor készítettek az Aréna utca 8. szám alatt. A Karnevál Alapítvány szervezte újból a programot, amelyen idén 8 csapat főzte össze tudását. A résztvevők szerint jó társasági esemény a forralt bor főzés, amelyen ezúttal nem a külcsín, hanem a belbecs, azaz az ízek hozhatták meg a sikert.

Ezt jól kifőzték...

Nemcsak egymással, az erős széllel is meg kellett küzdeniük a versenyző csapatoknak. Mindenki hozott alapanyagokból készíthette el a szerinte legízletesebb, győzelemre is esélyes nedűt. Így aztán a titkos házi recepteket is mozgósították a résztvevők. Mindenki másra esküszik, hogy mi is alapja az igazán finom forralt bornak.

Somogyi Norbert
A jó bor. Ez egy száraz merlot.

Kovács Lajos
fahéj, cukor, szegfőszeg, néi kis vaníliás cukorral. 1-a három arányban víz, ami igazából meghatározza.

Nemcsak az ízek adták a verseny hangulatát, hanem a jó társaság is. Voltak, akik szerint már a kezdésnél eldőlt a végeredmény.

Bondár György
A Fekete Sereg mindig arról volt híres, hogy megnyerte csatáit. nekünk kell győzni. nincs mese. az hogy a bizottság az ismerőseink, az egy dolog.

A versenyzőknek kb. egy óra állt rendelkezésükre a bor elkészítésére. Többek között a szimfonikus zenekar,  a legio, a rendőrség, Hunyadi Mátyás Fekete Sereg Hagyományőrző Csoport és a karneváli önkéntesek törekedtek a legjobbra. A zsűri több szempontot is figyelembe vett az értékelésnél. A Karnevál Alapítvány már több éve megrendezi az évzáró versenyt, igaz 2008 után most először gyűltek össze újra a csapatok.

Babos Bálint, szervező
egy társasági összejövetel. az adventhez kapcsolódik. december van, jó lenne ha hó lenne. de összejött egy jó csapat és remélem jól érzik magukat.

A decemberi hideg sem a hangulatot, sem az elkészült nedűket nem tudta lehűteni, erről a csapatok gondoskodtak.