Hírek

Ezúttal az egyetemi bajnokságban ütötte ki ellenfelét a SzoESE női kosárcsapata

2020. november 19., 22:08

A szombathelyi lányok a SMAFC együttesét győzték le több, mint hatvan ponttal.

 

Ezúttal az egyetemi bajnokságban ütötte ki ellenfelét a SzoESE női kosárcsapata

A Szombathelyi Egyetemi SE női kosárlabdacsapata ezúttal a leány egyetemi bajnokságban lépett pályára és már az első félidőben eldöntötte a SMAFC elleni összecsapást. Kollerics Barnabás tanítványai a játék minden elemében felülmúlták a csere nélkül érkező soproniakat, így a szünetben már 34 ponttal, 52-18-ra vezettek a szombathelyiek.

A harmadik negyed elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva estek a kosarak, a nagy előny tudatában a SzoESE kicsit elkényelmesedett. A folytatásban aztán újra megrázta magát és dominált a hazai csapat. Egyre nagyobbra nyílt az olló, folyamatosan nőtt a különbség, a harmadik etap végén 40 pontos szombathelyi előnyt, 70-30-at mutatott az eredményjelző.

A zárófelvonás során már csak az volt a kérdés, hogy a végére mekkora lesz a két csapat közötti különbség. A vendég SMAFC teljesen elfáradt és szétesett, a SZoESE előbb az 50, majd a 60 pontos előnyt is átlépte. Női mérkőzéseken ritkán fordul elő, hogy egy csapat elérje a 100 pontot, de a szombathelyi lányoknak ez most sikerült és 104-43-ra megnyerték a találkozót.

Kollerics Barnabás - vezetőedző, Szombathelyi Egyetemi SE
“Ha az én lányaimat kell megdicsérni, akkor azért azt a 104 pontot be kellett dobni. Ha a statisztikákra ránézünk, akkor ezt elég jó százalékkal csináltuk kintről bentről. Ezzel nem akarom az ellenfél érdemeit csökkenteni, hanem először is gratulálok nekik, hogy ilyen időszakban felvállalják, eljönnek, lejátszuk a mérkőzést. Azt hiszem, hogy mostanában ez a legfontosabb dolog, hogy a mérkőzéseket le tudjuk játszani.”

Az egy győzelemmel és két vereséggel álló SzoESE az egyetemi bajnokságban legközelebb a még nyeretlen Ludovika-Csata csapatát látja vendégül.