Hírek

Ezúttal is több mint ötszázan álltak rajthoz a Szombathelyi Futófesztiválon

2017. szeptember 25., 16:01

A rendezvény egyik csúcspontja a 2023 méteres váltó volt, melyen gyermekcsapatok vehettek részt.

Ezúttal is több mint ötszázan álltak rajthoz a Szombathelyi Futófesztiválon

A Magyar Atlétikai Szövetség megbízásábó negyedik alkalommal szervezte meg őszi futófesztiválját a Szombathelyi Egyetemi SE. A rendezvényen ezúttal is indulhattak profik és amatőrök is. A rendezők minden korosztály számára hírdettek versenyeket, így nem csoda, hogy a résztvevők száma  meghaladta a félezret.  

Kívés István - főszervező, SZOESE
“Nem az a célunk, hogy bővüljünk. Ettől a gondolattól igyekszünk távol maradni. A kezdeti versenyünkön is már körülbelül 500-550-es létszámunk van. Az amatőrökkel és a gyerekekkel együtt. Mi ezt a létszámot szeretnénk megőrizni.”

Koczka Tibor eddig minden alkalommal részt vett a versenyen. Idén 10 kilométeren indult a város sportért felelős alpolgármestere, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy a futást nem kampányszerűen kell csinálni, hanem mindennapos gyakorlattá érdemes tenni. A futófesztivál távjai amúgy is alapos felkészültséget kívánnak.

Koczka Tibor - alpolgármester
“Amikor hónapokkal korábban, például ennek a verenynek májusban megszületik a kiírása, felkerül az internetre, megjelennek a plakátok, akkor ha valaki kedvet érez ehhez, abban az esetben van egy három-négy hónap, amikor akár az egyetem szakembereinek segítségével, akár a nulláról a 2,5, akár a 10 kilométerre is fel lehet készülni.”

A futófesztivál egyik csúcspontja a 2023 méteres gyermekváltó volt. A rendezők ezzel a futammal szerették volna elősegíti Szombathely pályázatát  az “Európa kulturális fővárosa” címre.