Hírek

Falco-Atom kosárlabda kupapárharc közeleg

2012. február 10., 16:00

Gőzerővel készül a Falco-SZOVA KC Szombathely kosárlabda csapata a Paks elleni Magyar Kupa negyeddöntő pároscsatára. A vasi sárga-feketék csütörtökön Zalaegerszegen játszottak zártkapus edzőmeccset, melyet 94:70-re nyertek meg.

Falco-Atom kosárlabda kupapárharc közeleg

Több mint két héten át nem játszik tétmérkőzést a Falco csapata. A vasi sárga-feketék megpróbálják a közelgő folytatásra átmenteni azt a remek formát, amelyben a szünet előtt voltak. Csütörtökön a ZTE gárdájával vívtak edzőmérkőzést Zalaegerszegen, melyet a kitűnően sikerült zárónegyednek köszönhetően nyertek meg 94:70-re.

Bencze Tamás vezetőedző, Falco-SZOVA KC
Két lehetőség van ilyenkor: vagy egy mini alapozási időszakot tesz be az ember, vagy pedig próbálja tartani azt a ritmust, ami volt korábban is. Én a második mellett döntöttem, mert azt hiszem, hogy nincs fizikális problémánk, amit mutat a tegnapi edzőmeccs is, ugyanis az utolsó negyedben nyertünk a Zalaegerszehg ellen.

A napokban eldőlt, hogy a Falco a lehető legnehezebb ellenfelet, az Atomerőmű SE gárdáját kapta a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A két csapat először február 15-én szerdán Pakson találkozik egymással, a visszavágó pedig egy héttel később lesz Szombathelyen.

Szanati Mátyás kosárlabdázó, Falco-SZOVA KC
A Paks úgy gondolom, hogy a legnehezebb csapat, amit kaphattunk. De ha a hazai mérkőzésünkből indulunk ki, amelyen nyerni tudtunk 30 ponttal, akkor én úgy gondolom, hogy nem lehet gond a továbbjutás. De biztos vagyok benne, hogy egy másik Paks fog pályára lépni ellenünk a kupában.

A szombathelyi csapat napi két edzéssel készül a közelgő kupa, illetve bajnoki mérkőzésekre. Bencze Tamás együttese a Birkózó Magyar Nagydíj miatt költözni kényszerült, a Haladás munkacsarnokában gyakorol a sárga-fekete alakulat.