MNB - 2
MNB

Hírek

Falco második hely a II. Horváth Zoltán-emléktornán

2011. szeptember 19., 17:59

A FALCO-SZOVA KC Szombathely az emléktorna zárásaként 84:75 arányban nyert a Pécs csapata ellen, így összesítésben a viadal második helyén végeztek Bencze Tamás tanítványai.

Falco második hely a II. Horváth Zoltán-emléktornán

Minden jó, ha jó a vége: a Falco-SZOVA KC Szombathely  győzelemmel zárta a  második alkalommal megrendezett Horváth Zoltán Nemzetközi Kosárlabda Emléktorna küzdelmeit. A sárga-feketék az erőfelmérő utolsó mérkőzésén 84:75-re verték a Pécs csapatát. Így Bencze Tamás  együttese két siker mellett egyetlen vereséggel fejezte be  szereplését a viadalon. Ez pedig a torna második helyét jelentette a vasiak számára. Ami külön öröm: a szombathelyiek mindkét honi riválisukat, az Atomerőmű SE-t és a PVSK-t is két vállra fektették. Ez mindenképpen bíztató a közelgő bajnoki rajt előtt. Akárcsak az, hogy a próbajátékon lévő kosarasok  jól teljesítettek. Mind Chad Timberlake, mind pedig Djordje Pantelics  jó játékkal rukkolt ki az erőfelmérőn. Ennek köszönhetően a vasi klub elöljárói úgy döntöttek, hogy szerződéshosszabbítást ajánlanak a két légiósnak.   Ez pedig azt is jelentheti, hogy teljessé válik a Falco kerete a 20011-2012-es szezonra.

Az emléktorna végén különdíjakat is kiosztottak a rendezők. A legjobb centernek járó elismerést Djordje  Pantelics kapta, míg a legjobb Falco-játékosnak Kálmán László bizonyult. Az október 8-ai bajnoki rajt előtt a sárga-fekete gárda még több alkalommal is pályára lép. A legkomolyabb megmérettetés a zalaegerszegi  Göcsej-kupán vár majd a Sugár útiakra, amelyen határozottan  erős ellenfelekkel meccselhetnek majd Kálmánék. Remélhetőleg akkor már az a Braniszlav Jancsikin is a  csapat rendelkezésére áll, aki sérülés miatt hagyta ki a Horváth Zoltán-emléktornát.