Hírek

Fali ivókutat avattak a Gothard Jenő Általános Iskolában

2018. május 24., 13:15

A VASIVÍZ Zrt. a KLIK-kel együttműködve hozta létre a praktikus csapot, amelyet több száz diák használhat. A megye több helyszínén jöhet még létre hasonló létesítmény.

Fali ivókutat avattak a Gothard Jenő Általános Iskolában

“Mindenkinek jusson eszébe, amikor a vízhez ér, hogy a vízre vigyázni kell, a víz kincs.”

Ezekkel a szavakkal adta át a fali ivókutat Puskás Tivadar polgármester a gyerekeknek a Gothard Jenő Általános Iskolában. A Vasivíz Zrt - a KLIK-kel együttműködve - márciusban hozta létre ezt az alkalmatosságot. Az iskola tanulói azóta is nagyon lelkesen használják a most hivatalosan is átadott létesítményt.

Kohuth Viktor - vezérigazgató, VASIVÍZ Zrt.
“A későbbiekben a szakképzési centrummal is együttműködve, illetve egy iskolával itt Szombathelyen együttműködve, helyezünk ki ilyen csaptelepeket, ugye mind poharat, üvegeket, műanyag palackokat lehet belőle tölteni, és arra is szolgál, hogy simán igyanak a kútból, úgy alakítottuk ki, hogy tudják használni.”

Ezt a kutat a lehető legszerencsésebb helyen hozták létre: ezen a folyosón van az étkező is, ami motivál a folyadékfogyasztásra. Márpedig a vasi víz köztudottan ásványvíz minőségű, egészséges. Finom is, hiszen a diákok rendszeresen isszák.

Nagyné Tancsics Ildikó - igazgató, Gothard Jenő Általános Iskola
“Iskolánknak 630 tanulója van, ezek közül közel 400 tanulónk étkezik az ebédlőnkben, a falikút ebédlő előtti elhelyezése nagyon előnyös, és támogatja a gyerekek mindenapos egészséges életmódra való nevelését, a pedagógiai programunkban is az környezeti nevelés, az egészséges életmódra nevelés nagyon nagy hangsúlyt kap.”

Legközelebb a Herman Ottó Szakközépiskola, Szakgimnázium és Kollégiumban adnak át hasonló létesítményt - az iskola udvarán egy szabadtéri ivókutat építenek. A VASIVÍZ Zrt. a jövőben Vas megyében több helyszínen alakít ki ivókutat - egy ilyen mintegy százezer forintból valósulhat meg.