Hírek

Fantasztikus hajrával győzőtt a Haladás a Ferencváros ellen

2012. március 26., 17:34

8000 néző előtt, egy fergeteges hangulatú mérkőzésen Kenesei Krisztián duplájával 2:1 arányban nyert a Haladás Sopron Bank a Kassai Viktor bírói támogatását élvező FTC ellen.

Fantasztikus hajrával győzőtt a Haladás a Ferencváros ellen

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában zöld-fehér rangadót rendeztek a Rohonci úti stadionban, ahol a Haladás Sopron Bank együttese a Ferencváros csapatát fogadta. A remek időben lejátszott mérkőzésre több mint 8 ezer néző látogatott ki, ami garancia volt arra, hogy a derbi remek hangulatban kezdődhessen. A találkozót a fővárosiak nyitották agilisabban, ennek ellenére az első óriási ziccer a vasiak előtt adódott: a 29. percben Kenesei harcolt ki büntetőt, ám a 11-est el is hibázta a hazaiak tapasztalt támadója.  Nem sokkal később távoli szabadrúgásból veszélyeztetett Kenesei, de a gól csak nem jött össze. Fordulást követően viszont a vendégek már sikerrel jártak: első valamire való támadásuk végén Pölöskey passza Kulcsár  közreműködésével került  Rózsa kapujába. A 63. percben Kassai játékvezető hibázott óriásit, mert  nem ítélt büntetőt amikor a ferencvárosi hálóőr, Jova a 16-oson belül felrúgta Keneseit. Pár perc múlva Kenesei kishíján bosszút állt Jován, ám a szombathelyi csatár szabadrúgása a jobb oldali kapufán csattant. A 80. percben Kassai még nagyobbat hibázott mint korábban, ugyanis annak ellenére nem ítélt gólt a Haladás javára, hogy Iszlai fejesét Jovanovics jó egy méterrel a gólvonal mögül rúgta ki.   A 85. percben viszont már jó ítéletet hozott a sípmester, amikor a Radó ellen elkövetett szabálytalanság után 11-est ítélt a hazaiak javára. A megítélt büntető elvégzését ismmét Kenesei vállalta magára és ezúttal magabiztosan lőtt a hálóba. Az egyenlítés ellenére a Perint-partiak nem vettek vissza a ritmusból és a hosszabbításban ez győzelmet eredményezett: egy előrevágott labdát követően Kenesei 6 méterről helyezett az üres kapuba. A végig rendkívül feszült hangulatú zöld-fehér rangadót megérdemelten nyerte 2:1-re a Haladás annak ellenére is, hogy a győztes gól csupán az utolsó pillanatokban esett. A találkozó lefújása után óriási fiaszta kezdődött a Rohonci úti stadionban: a szombathelyi szurkolók hosszú perceken keresztül éltették kedvenceiket.

A bravúros sikernek köszönhetően a Haladás Sopron Bank csapatának már 25 pontja van, ami a tabellán a 9. helyezést jelenti. A vasi zöld-fehérek legközelebb Kecskeméten lépnek pályára.