Hírek

Február 11. a rendőrség hivatalos véradó napja

2020. február 11., 13:13

Ez alkalomból a Vöröskereszttel együttműködve a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság február 6. és 18. között öt rendőrségi objektumban szervez véradó napokat a 2008-ban hősi halált halt kollégájuk, Borbély Zoltán rendőrhadnagy emlékére.

Február 11. a rendőrség hivatalos véradó napja

A Szombathelyi Rendőrkapitányságon a kedd délelőtti véradás ünnepséggel kezdődött. Régi hagyomány, hogy az előző évi véradók közül négy munkatársat sorsolnak ki, akik jutalomban részesülnek. A szervezet így is motiválja az önzetlen segítség nyújtást. (0:00 - 2:15)

Az elmúlt években sokan éltek az önkéntes véradás lehetőségével, így volt  ez 2019-ben is. Bár az idei rendőrségi véradó napok csak most kezdődtek, látszik, hogy nagy az érdeklődés. (3:04; 6:41) Forján Sebastián törzszászlós 18 éves kora óta ad vért, most nyújtotta karját 83. alkalommal.

Forján Sebastián - helyszínelő és balesetvizsgáló, Szombathelyi Rendőrkapitányság
“Az a szlogen, nagyon megfogott engem, hogy aki vért ad az életet ment. Ha ezzel is hozzá tudunk járulni, hogy az állampolgároknak segítünk, ezen a vonalon is, hogy a vérünket adjuk a bajbajutottaknak, akkor az egy nemes gesztus és akkor az emberileg egy nagyon kíváló dolog.”

Az Országos Vérellátó Szolgálat családokat, baráti közösségeket buzdít véradásra: Valentin nap alkalmából ezen a héten játékra hívja az önkénteseket.

Lantai Szilvia - területvezető főorvos, OVSZ, Szombathelyi Vérellátó
“Azt jelenti hogy február 10 és 16-a között aki a párjával vagy családjával vagy baráti közösségek együtt  adnak vért, és erről fotót is készítenek, és ezt 17.-én este 10 óráig feltöltik a valentinnap@ovsz.hu oldalra, akkor ők részt vesznek egy sorsolásos játékon.”

Az elektronikus úton beküldött képek február 18-ától az Országos Vérellátó Szolgálat közösségi oldalán láthatók, a Valentin nap 2020. fényképalbumban. A feltöltött fotókra egy héten át lehet gyűjteni a lájkokat. A 15 legtöbb kedvelést kapó beküldő között 5 kaland dobozt sorsolnak ki.