Hírek

Februári civil programok

2020. február 05., 14:41

Színházi bemutatót, túrát, jótékonysági találkozót, kézműves fogalkozásokat is ajánlottak a szervezők a februári civil reggelin. A színes programkavalkád ismertetése a Vas Megyei Civil Információs Centrumban ebben az évben is folytatódik, havi rendszerességgel. Ezúttal herényi, oszkói és kámoni programokról szó esett.

Februári civil programok

A februári civilek reggelijén elsőként Török Gábor rendező keltette fel az érdeklődést egy groteszk egyfelvonásos iránt, amely a Ferrum Színházi Társulás előadásában ígér tartalmas időtöltést  február 21-én és 22-én este, a Vén lány sapkája címmel. A darab szívszorító és kacagtató jelenetekkel szórakoztat.

Török Gábor -  művészeti vezető,rendező, Ferrum Művészeti Társulás
“Nagyon leegyszerűsítve arról szól,hogy bizony ebben a egyre-egyre táguló, bövülő információs társadalomban vagy tömegtársadaloban is lehet az ember magányos, és hogy milyen trükköket talál ki egy idősődő hölgy  arra, hogy ezt a magányát feloldja.”

A szombathelyi színházi bemutató mellett februárban a Herényi Kulturális és Sportegyesület is sokféle programot ígért a sajtóreggelin. Február 13-án a Herényi Estéken személyesen találkozhatnak az érdeklődők Ekler Luca paraatlétával, majd 27-én Gyurátz Réka és Halász Bence kalapácsvetőket látják vendégül, akik a 2020-as tokiói olimpiára készülnek. Gasztronómiai program is lesz, február 15-én.

Nagy Krisztina - programvezető, Vas Megyei Civil Információs Centrum
Immár második alkalommal szervezzük meg a városrészen a Kámonhús Kolbásztöltő Mustrát. Szándékosan mondom hogy mustra hisz ez nem egy verseny ,hanem inkább egy közösségi összejövetel  A herényi városrészről azt kell tudni, hogy 1950 ben csatolták Szombathelyhez és máig örzik a különböző falusi hagyományokat, így a disznóvágás illetve a kolbásztöltés hagyományát, és azt gondoltuk hogy csapatokat szólítunk meg.”

A kolbászmustrára február 7-ig várják a családok, közösségek 5-10 fős csapatainak jelentkezését, amelyek a közösségi együttléten megmutathatják, hogy milyen módon készítik, ízesítik a saját kolbászukat.