MNB
MNB - 2

Hírek

Fejlesztések a Bolyaiban

2019. június 21., 13:06

Tanulást segítő terek infrastrukturális fejlesztése - ez a célja annak az uniós pályázatnak, aminek a támogatási keretéből, továbbá a szombathelyi önkormányzat és az ELTE forrásaiból jelentős feljesztés kezdődik nyáron a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban.

Fejlesztések a Bolyaiban

“A szülői egyesület támogatásával elkezdődött már bizonyos árnyékolástechnikának a kiépítése, viszont ennek a pályáhzatnak a keretében további tantermeket tudunk úgy leárnyékolni, hogy kellemes hőmérséklet várja a diákokat.”

A Bolyai igazgatója azt mutatja, hogy  az épület déli oldalán is sok az üvegfelület, a forró napsütésben nagyon átmelegszenek a tantermek. A felújítás jóvoltából ez a probléma is enyhülhet.

Az iskolában ezekben a napokban csak az érettségizők izzadnak, a nyári napközis táboros gyerekek az árnyékban játszanak.

A korszerűsítéshez az ELTE  egy uniós pályázaton nyert támogatást. A szombathelyi önkormányzat felújítási pályázati önrész címen, az egyetem pedig saját költségvetési forrásból kiegészítette ki a mostani fejlesztéshez szükséges összeget.

Pintér Zsolt - igazgatóhelyettes, ELTE pályázati központ
“Ebből a 400 millióból ugye 149-et ad a pályázat, 200 millió forint lesz a város által biztosított pályázati önrész és 50 millió forintot különített el a kancellár úr az ELTE saját keretéből a Bolyai fejlesztésére.”

Az 1974-ben épült iskola tereinek többségére ráfér a ráncfelvarrás. Megújul a régi tornaterem és a kiegészítő helyiségei. Korszerűbb lesz az elektromos hálózat. Az összes vizesblokkot is felújítják. Emellett új közösségi tereket alakítanak ki.

Papp Tibor - igazgató, Bolyai-iskola
“Jelenti ez azokat a kisebb sarkokat, kuckókat, ahol a diákok majd az órák közötti szünetekben elvonulhatnak, pihenhetnek, akár oldhatják a házi feladataikat, és egy digitalizált világban nyilván minden feltételt magadunk ehhez.

Az iskolában több mint ezer gyerek tanul. Az augusztusban kezdődő felújítás tanév közben is folytatódik, de nem zavarja az órákat. A nagyobb munkálatokat jövő nyárra időzítik.