Hírek

Fejlesztések a gersekaráti Sárvíz-tó mellett

2018. június 13., 14:42

Játszótérrel, pihenő- és tűzrakó helyekkel, akadálymentes horgászállással gazdagodott a gersekaráti Sárvíz-tó. A csaknem tízmillió forint értékben megvalósult fejlesztés a vasi horgászok és családtagjaik kényelmét szolgálja. Vasárnap tartották a hivatalos átadó ünnepséget, a pecások pedig a Karát Kupáért csatázhattak.

Fejlesztések a gersekaráti Sárvíz-tó mellett

A gersekaráti óvoda kis horgászai műsorral köszöntötték az átadó ünnepség résztvevőit, majd meg sem várva a szalagátvágást, (13:50, 14:14) birtokba vették az új tóparti játszóteret, amely elsősorban a kisgyerekes horgászcsaládok pihenését teszi még kellemesebbé. A fejlesztés részeként felújították mind az 58 horgászhelyet, (20:14) kiépítettek egy akadálymentes horgászállást, (21:42) zúzalékkal megújították a bevezető út burkolatát, (21:56) padok, asztalok, tűzrakóhelyek létesültek és facsemetéket ültettek. A későbbiekben egy kamerarendszerrel válik teljessé a beruházás.

Puskás Norbert – ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
„Látható lesz interneten, hogy mennyien horgásznak, érdemes-e elindulni, hálistennek nagyon sok horgász van, hétvégenként telt ház is van, így senki nem fog potyára elindulni, illetve halvédelmi célokat is szolgál a kamerarendszer.”

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 110 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán, amelyből nyolc vasi horgászvíz környezete újul meg – Vaskeresztes, Csepreg és Püspökmolnári után Gersekarát volt a negyedik helyszín.

Kondora Bálint – alelnök, Vas Megyei Közgyűlés
„Egy nagyon jelentős dologról beszélünk, hiszen a megye lakosságának nagy részét érintik ezek a fejlesztések, elhangzott, hogy több mint 8000 tagot számlál a szövetség, családtagokon keresztül 30-40 ezer főt közvetlenül is érint ez a fejlesztés is.”

Pászthory Istvánné – polgármester, Gersekarát
„A mi településünkön ipari létesítményeket nem tudunk létesíteni, nálunk az a fontos, hogy a turisztikát fejlesszük, és szerintem ezzel a beruházással nagy lépést tettünk, most éppen a horgászturizmus irányába.”

48 versenyző részvételével az átadóval egy időben rendezték a Karát Kupát. A fülledt melegben a halak étvágya elmaradt a megszokottól, ami feladta a leckét a horgászoknak.

Varga Bálint
„Nagyon meleg van, kint van az apróhal, de óvatosan eszi meg a csalit, nehéz megfogni.”

Kovács Péter
„Nagyon nehéz profi, egyértelmű taktikát kialakítani. Úgy gondoljuk, hogy a két fő módszer, a rakós és a spiccbot közötti váltások fogják meghozni a győzelmet és a jó eredményeket.”

Volt, aki apróhalból próbált minél többet fogni, mások a nagyobb példányokat igyekeztek horogra csalni. Hobbi kategóriában végül a szombathelyi Pajtli László találta meg a győztes taktikát, közel 11 kilós fogásával lett első. A versenyzők között Kovács Ákos, az ifiknél Kártyás Dániel győzött.