MNB - 2
MNB

Hírek

Fejlesztések a herényi temetőben

2014. október 30., 13:15

Mindenszentek és a halottak napja a halottakra való emlékezés ünnepe. Ezenek a napokon egészen sötétedésig sokan látogatják meg a temetőket a halottak emlékezetére a sírok megtisztítására, feldíszítésére és gyertyák gyújtására. Ezentúl a herényi temetőbe látogatóknak is egyszerűbb lesz a bejárás, hiszen a felújítás során elkészült 12 lámpatest világítja be a területet.

Fejlesztések a herényi temetőben

Mindenszentek előtt sokan látogatnak ki este a temetőkbe. Ezentúl a Hóvirág utcai temetőbe is egyszerűbb lesz a bejárás. A felújítás során 460 méteren kiépítették a hálózati rendszert, ennek köszönhetően már 12 lámpatest világítja be a területet.

Kovács János
„Sokan szeretnek így már sötétedéskor kijönni a gyertyafények miatt és kifejezetten előnyös, hogy látják, hova lépnek”

Kósa Olga
„Legnagyobb meglepetésünkre egy gyönyörű szép, kivilágított temetőt találtunk, és ha ő nincs velem, lehet nem ismertem volna rá, és ez nagyon sokat jelent nekünk, akik távol vagyunk és a szeretteinkhez egy évben csak párszor tudunk haza jönni”

Szombathely közgyűlése még a májusi ülésen döntött a herényi temető bővítéséről. Rövid időn belül ugyanis elfogynak az új koporsós temetésre felhasználható sírhelyek. A kerítés, az út és a vízhálózat kiépítése sokba kerül.

Koczka Tibor – önkormányzati képviselő
„Feltárult az a kisajátítási eljárás, melynek során a szombathelyi önkormányzat mintegy 17 millió forint értékben megvásárolt három szomszédos telket. Így elhárult az akadálya annak, hogy tovább bővülhessen a herényi temető”

A tervek szerint hamarosan megújul a temetőhöz vezető út és járda is.