MNB - 2
MNB

Hírek

Felajánlások az önkéntes mentőcsoportoknak

2016. április 27., 16:57

Kétmillió forint értékben ajánlottak fel védőfelszereléseket Vas megyei cégek az önkéntes mentőcsoportok részére - erről számolt be közös sajtótájékoztatóján a katasztrófavédelmi igazgatóság és a Vas Megyei Önkormányzat vezetése.

Felajánlások az önkéntes mentőcsoportoknak

Három éve alakultak meg az első önkéntes mentőcsoportok Vas megyében, amelyek a hivatásos tűzoltókat tehermentesítik és segítik a káresemények felszámolásánál. Jelenleg egy megyei és hét járási mentőcsoport működik Vasban 330 fő részvételével. Fontos szerepük van a katasztrófavédelem rendszerében.

Erdélyi Krisztián - igazgató, katasztrófavédelmi igazgatóság
"Vannak olyan eseményeink, havaria helyzeteink, amelyek nem igénylik hivatásos egység kivonulását. Egy jól felkészített, önkéntes alapon szerveződött mentőcsoport ezt kiválóan el tudja látni: homokzsákok pakolása, gátmegerősítések."

Az igazgatóság szándéka az, hogy a csoportoknak egységes legyen a megjelenése, egyenruhát, egyforma védőfelszereléseket kapjanak a tagok. Ehhez kértek segítséget tavaly év végén a Vas Megyei Önkormányzattól, amelynek vezetői körlevélben keresték meg a megye nagy ipari és kereskedelmi cégeit, vállalkozásait, hogy lehetőségükhöz mérten segítsék az önkéntes mentőcsoportokat.

Majthényi László - elnök, Vas Megyei Közgyűlés
"Minden itt élő embernek jól felfogott, közös érdeke, hogy vészhelyzetekben megfelelő beavatkozási egységek álljanak rendelkezésre a megye minden részén."

A kezdeményezés sikeres volt: hét cég összesen kétmillió forint értékben ajánlott fel védőfelszereléseket, cipőket a mentőcsoportok részére. A vállalkozások jövőbeni támogatásukról biztosították az önkéntes egységeket.