Hírek

Felállították a város karácsonyfáját

2019. november 27., 13:43

A Fő tér idei ünnepi dísze egy kilenc méter magas, 17 éves kaukázusi jegenyefenyő, amit egy szombathelyi kötődésű, Szelestén élő hölgy ajánlota fel.

Felállították a város karácsonyfáját

“Itt látjuk a fenyőfánknak, a volt fenyőfánknak a megmaradt részét.”

A nordmann fenyőt néhány napja vágták ki, hogy a vasi megyeszékhely karácsonyfájaként szerezzen örömet az embereknek. Marika néni 17 évig nevelgette itt, az előkertjükben az először nagyon csenevész kis fát.

Fülöp Józsefné
“Csak nőtt, nemigen javult, megígértem neki, ha nem javulsz, nem leszel egy kicsit szebb, hát akkor ki leszel vágva; és nem tudom, megértette-e, de aztán mikor méteres, másfél méteres volt, akkor kezdett alakulni, és akkor már a szomszédasszonnyal díszítettük is karácsonykor, kis égőkkel, hát aztán ilyen gyönyörű lett belőle.”

Marika néni unokája Szombathelyen él, és alig egy hete született meg itt Benedek nevű dédunokája is - erősen kötődik tehát a városhoz. Az ajándék kaukázusi jegenyefenyő most kilenc méter magas, és már az égősorok is felkerültek az ágakra.

Németh Lászlóné
“Az idei karácsonyfát most látom először, de nagyon tetszik, mert nagyon szép, formás, és minden éven kijövök, megnézem, körbenézek a forgatagban.”

A járókelőknek elnyerte a tetszését az idei karácsonyfa.

Jurasits Ferenc
“Most ezt a felállított karácsonyfát most látom először, ránézve, megítélve olyan 20 év körüli karácsonyfa, és nagyon szép, szabályos a fa, még rajzolni se lehetne szebbet szerintem.”

Mint megtudtuk, az adományozó hölgyet az önkormányzat meghívta az adventi vásár péntek esti megnyitójára - ott már teljes pompájában, kivilágítva, feldíszítve ragyog majd Szombathely karácsonyfája.