Hírek

Felemás versenyévet zártak a Dobó SE fiatal sportolói

2017. december 12., 17:08

Halász Bence remekül teljesített, többek között kalapácsvetésben megnyerte az U23-as Európa-bajnokságot. Gyurátz Réka viszont sérülései miatt kissé elmaradt a várakozásoktól.

Felemás versenyévet zártak a Dobó SE fiatal sportolói

Előzetesen úgy tűnt, hogy Gyurátz Réka számára az U23-as Európa-bajnokság lesz az év legfontosabb versenye. Egy sajnálatos sérülés azonban megakadályozta sikeres szereplését. Ezzel szemben bravúros teljesítménnyel kvalifikálta magát a Londonban rendezett felnőtt világbajnokságra, ahol a tapasztalatok mellé begyűjtött egy 16. helyezést is.  

Gyurátz Réka atléta, Dobó SE
“Teljesen más élmény egy akkora stadionban versenyezni. Még akkor is, ha csak a selejtezőről beszélünk. Még úgy is, ha mondjuk itthon az országos bajnokságot említem. Ott is tapasztalatot szereztem. Ráadásul esett ott az eső, így azt is tudtam gyakorolni, hogy milyen úgy versenyezni.”

Halász Bence pályafutása egyik legjobb évét produkálta 2017-ben. Kalapácsvetésben megnyerte az U23-as Európa-bajnokságot, a felnőtt világbajnokságon pedig bejutott a döntőbe, ahol végül 11. lett. Emellett óriási, 78,85 méteres egyéni csúcsot dobott Ostravában. Így teljesen érthető, hogy nagy tervekkel vág majd neki  a 2018-as versenyévnek.

Halász Bence atléta, Dobó SE
“Jövőre szeretnék 80 métert dobni és sokszor 78 méter felett. Nekem ez lenne a célom.”

Jövőre atlétikában a berlini felnőtt Európa-bajnokság lesz az év versenye. Gyurátz Rékának és Halász Bencének is megvan minden esélye arra, hogy kvalifikálja magát erre a kiemelt viadara is.