MNB
MNB - 2

Hírek

Felemelő szeretet - Éld át és add tovább

2016. május 25., 12:21

A júliusi Szent Márton Találkozó aktualitásairól tartottak sajtótájékoztatót, melyen elhangzott, hogy a rendezvényen Ferenc pápa különleges küldötteként részt vesz Dominik Duka prágai bíboros-érsek is. A rendezvény szlogenje: Felemelő szeretet - Éld át és add tovább. Az egész programsorozat gondolatisága ezt kívánja közvetíteni.

Felemelő szeretet - Éld át és add tovább

Július 9-én és 10-én rendezi meg a szombathelyi egyházmegye a Szent Márton Találkozót. A rendezvényt Ferenc pápa küldöttje is megtiszteli jelenlétével.

Veres András - szombathelyi egyházmegyei kormányzó
"Az elmúlt héten, 21-én tette közzé a Szentszék déli 12 órakor, hogy a szentatya személyes küldötteként Dominik Duka prágai bíboros-érseket küldi a Szent Márton-ünnepségünkre. Ez mindenképpen egy megtiszteltetés számunkra."

Az esemény mindenki számára nyitott, így a szervezők gondot fordítanak arra, hogy minél több emberhez eljusson a rendezvény híre.

Turcsik István - ügyvezető, Ester Communication Kft.
"Igyekszünk mindenkit megszólítani, és ezért felhasználjuk a modern kor mindenféle eszközét, így például készül az eseménynek Facebook-oldala, készült egy eseményhonlap, nyilván közterületen illetve az online médiában is meg fogunk jelenni, hogy minnél több embert meg tudjunk szólítani."

A Szent Márton-találkozó két napján különféle eseményekkel, élményekkel várják a szervezők a Szombathelyieket és a városba látogatókat. Előadást tart például Böjte Csaba és Zacher Gábor is, St. Martin pedig egy különleges vizuális élményt nyújtó bemutatóval érkezik Szombathelyre. Július 10-én keresztény zenekarok koncertjei mellett Eperjes Károly és a Cenacolo Közösség tagjai tesznek tanúságot keresztény hitükről. A programsorozatot Ákos koncertje zárja.