Hírek

Feljutott a korosztályos bajnokságok legmagasabb osztályába a Dominó-AVUS

2014. szeptember 18., 17:04

A szombathelyi klub vasárnap délután kezdi meg a szereplését az élvonalban, amikor is a KSI csapatait fogadja a fedett uszodában.

Feljutott a korosztályos bajnokságok legmagasabb osztályába a Dominó-AVUS

Óriási bravúrt hajtottak  végre a Dominó-AVUS korosztályos vízilabdacsapatai azzal, hogy a kvalifikációs küzdelmek során kiharcolták  a feljutást az elit csoportba. A szombathelyi fiatalok olyan vízipólós fellegvárak együtteseit  győzték le az osztályozók során, mint például a Szeged és a Szolnok.

Gyöngyösi András vezetőedző, Dominó-AVUS
“Úgy érzem így utólag, hogy ez egy óriási fegyvertény volt annak tudatában, hogy két korosztályos válogatottunk elment Budapestre. Annak ellenére is ki tudtuk vívni a feljutást. Úgy érzem, hogy a Szolnok elleni itteni mérkőzések voltak döntőek, hogy gyerekben, serdülöben is nyertünk. A legnagyobb dolog az volt, hogy ifjúsági korban is megvertük őket, mert nekünk egy ifjúsági korú játékosunk van, a szolnokiaknak pedig van tíz.”

A Dominó-AVUS csapatai a kvalifikációk során hét győzelmet arattak és csupán kétszer hagyták el vesztesen a medencét. A  gyermek gárda mindhárom meccsét hozta, de a serdülők és az ifik is begyűjtöttek két-két nagyon fontos sikert.

Juhász Máté vízilabdázó, Dominó-AVUS
“Elképesztő nehéz volt, mivel igazából ifi csapat nélkül játszottunk. A serdülő játszott az ifjúsági meccseken és a szívünk vitt előre. Ennek köszönhettük a győzelmet.”

A vasi gárda mérkőzésein nagyon sokan nyújtottak átlag feletti teljesítményt. De a jók között is az egyik legjobb Hajmási András volt, aki összesen 24 góllal segítette a hatalmas  sikerhez klubját.

Hajmási András vízilabdázó, Dominó-AVUS
“Mindenképpen a csapatoké a sikert, mert a gólt teljesen mindegy, hogy ki lövi. Aki helyzetben van, az. Én több helyzetbe kerültem, mint balkezes, ezért több gólt tudtam lőni.”

A Dominó-AVUS csapata szeptember 21-én vasárnap a KSI ellen  kezdik meg a szereplésüket az élvonalban. Az egész délután betöltő program 14 órakor a serdülők meccsével kezdődik a fedett uszodában.