Hírek

Felléptek már Lenny Kravitz és az AHA előtt is

2011. január 12., 07:29


Stúdiónkban járt nemrég az Anna and the Barbies nevű zenekar, akiknek megjelent a harmadik lemeze. A tagok az együttes indulásáról, az új lemezről és terveikről meséltek.


Felléptek már Lenny Kravitz és az AHA előtt is

Pásztor Sámuel - zeneszerző, gitár, ének
"2004-ben alakult a zenekar, tetvéremmel Pásztor Annával alapítottuk. Az volt a megfogalmazott célunk, hogy végre dolgozhassunk együtt. Ő mint táncos, szövegíró rapper dolgozott, én meg mint zenész, zeneszerző és végre akadt amit együtt csinálhatunk, így alakult az Anna&the Barbies. Azután el is készítettük az első magán kiadásban készült lemezünket Passionfruit címmel. Erre fölfigyelt egy kiadó és megjelnt az első hivatalosnak nevezhető albumunk 2008-ban Medallion címmel."


Azóta a zenekar sikere töretlen, felléptek már Lenny Kravitz és az Aha előtt is. De számos saját koncertet adtak már.

Hernádi Dávid- basszusgitár
"Ebben az évben azt a nagy sikert értük el, hogy elkezdtek a koncertjeinkre járni, a fiataloktól a szüleikig. Nagyon nagy palettán mozog a közönségünk. Mindig van a kemény mag, és jönnek új arcok is."


2010-ben megjelent az új, harmadik lemezük is Gyáva forradalmár címmel, mely hangzásban eltér az eddigi albumoktól.

Pásztor Anna - dalszöveg, rap, ének
"Ez egy rock lemez mint ahogy a banda magatartása is mutatja, az előző kettő elektronikusabb hangzású volt. Ez a gyáva forradalmár egy utolsó segélykiálltás, amikor már tényleg minden határt túlléptünk, hogy rendesem kell viselkedni mint állampolgárok, akkor gondoltuk hátha van még egy utolsó kör, ami ad még pár évet, hogy rendetlenkedhessünk. Úgyhogy ez a gyáva forradalmár az aki már hajlandóságot mutat, hogy beálljon a sorba, de még visszahúz a szíve. És igazából ez a címadó dal, amit Papp Szabival a Szupernem énekesével igazából üvöltünk, mert ez a rock album, ami igazából egészen a populásris nótától, az alternatív rockon keresztül a punk rockig ezt a teret zárja be."


Az év elejen a megérmelet pihenését tölti az együttes, de márciustól a Szupernemmel és az Irie Rocktrioval közös koncertturnéra indulnak.