Hírek

Felmelegedés várható

2011. január 06., 15:37
Hétvégén plusz 10 fokot is mérhetünk. A nagy hőingás még az egészséges szervezetet is megterheli, a szívbetegeket pedig különösen megviseli. Az olvadás jól jön a mezőgazdászoknak, így van remény arra, hogy befejezzék a szántást.
Felmelegedés várható

Gencsapáti határában áll ez a tarló, az aratás után nem tudták felszántani, először a sok eső, aztán a fagy miatt. A mostani enyhülésnek köszönhetően várhatóan felengednek a földek, és ha utána néhány centit visszafagy, befejezhetik a szántást. A hőingás ugyanakkor nem tesz jót az őszi vetéseknek, így például a repcének sem.


A belvíz is nehezíti a gazdák dolgát, kisebb területre tudtak ugyanis őszi gabonát és repcét vetni. Emiatt a növények felvásárlási ára várhatóan magasabb lesz a tavalyinál. Már ma érezni lehetett, hogy enyhült az idő, +2 fok volt napközben Szombathelyen. A következő napokban tovább emelkedik a hőmérséklet, megszűnnek az éjszakai fagyok is.

Pétervári Tibor - észlelő, meteorológiai szolgálat
"Gyakorlatilag végig enyhe lesz a jövő hét, némi visszahűléssel ugyan. Csapadék remélhetőleg nem lesz sok."


A 13-15 fokos hőingás különösen a szívbetegekre lehet rossz hatással, de az egészséges szervezetet is megviseli: fejfájás, rossz közérzet, figyelemzavar jelentkezhet, ezáltal megnőhet a balesetveszély az utakon.