Hírek

Felügyelőket keres a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

2014. február 21., 19:02

Idén bővítik az börtönt, vagyis a magántőke bevonásával készült 800 férőhelyes intézményben egy több mint 400 fogvatartottat befogadó állami börtönt hoznak létre. Ehhez pedig megfelelő személyzetre is szükség van. 50 felügyelőt vesznek fel.

Felügyelőket keres a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

"Általában 300-320 fő van itt rendszeresen, ebből 240-250 fő dolgozik az intézetben."

Balikó Zoltán főfelügyelő kollégáival együtt több mint 300 fogvatartottért felel. Ennyien töltik büntetésüket a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet egyik épületében. Az intézmény 2008-ban épült a magántőke bevonásával, a főfelügyelő azóta dolgozik itt.

Balikó Zoltán - körlet főfelügyelő, Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet
Biztos munkahely, nem utolsó szempont, hogy rendszeres jövedelem van, ami biztos hátteret ad. A cafeteria és a szép kártya rendszer is fontos egy családos embernek. Aki pedig a kihívásokat szereti, itt talál bőven magának azt is. A fogvatartottak szigorú házirend szerint töltik büntetésüket, emellett tanulnak és dolgoznak is a börtönben.

"A felügyelőnek a fogvatartotti létszám folyamatos ellenőrzése, a házirendben meghatározottak, a zárka rendjének ellenőrzése, betartatása."

A felügyelők a rabok napi életét irányítják: őrzik, felügyelik és ellenőrzik őket. A főtörzsőrmester szerint nincs két egyforma nap a börtönben.

Németh László 3 éve dolgozik a szombathelyi intézetben. Egyetemet végzett, most szolgálati kutyavezető.

Németh László kutyavezető, Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet
Igazából munkanélküli voltam. Egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet, hogy a SZOBVI felügyelőket keres. Jelentkeztem, és így kerültem ide

Szakközépiskolai végzettség, büntetlen előélet, fizikai, pszichikai és egészségügyi alkalmasság – egyebek között ezeknek a feltételeknek kell megfelelniük a felügyelőknek. Idén az országos büntetés-végrehajtási férőhely-bővítési program keretében Szombathelyen az eddigi 800-ról 1200-ra növelik a fogvatartotti létszámot. Az egykori laktanya újabb épületét alakítják át börtönné. A beruházás teljes mértékben állami költségvetésből valósul meg.

Tóth Tamás intézetparancsnok, Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet
Egyrészt az épületátalakítása egy működő börtönben nagy kihívás. Az állomány megfelelő minőségű dolgozókkal való feltöltése is nagy feladat. … keresse meg a személyzeti osztályunkat

A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet 50 felügyelőt vesz fel. Az állásajánlatról további részletek a munkaügyi központ honlapján olvashatók.