Hírek

Őszi munkák a parkokban

2010. október 11., 08:20
Már folynak az őszi parkfenntartási munkák a város egész területén. A nyári sűrű esőzések miatt idén jóval többször kellett füvet nyírniuk a szakembereknek, ezek a munkák még most is tartanak. Emellett megkezdték már a virágok ültetését is.
Őszi munkák a parkokban

Ma az uszoda környékén ültettek árvácskákat a Prenor dolgozói. A városi főkertész tervezi meg minden évben, hogy hova milyen növény kerüljön. A belváros és az északi városrész parkfenntartója mintegy 60 ezer kétnyári virágot helyez el a következő hetekben. Majd megkezdődik a cserjeágyak kialakítása, és a fák gondozása is. Minden évben felmérik a fák állapotát, sokat közülük ki is vágnak.

Izer Gábor ügyvezető igazgató, Prenor Kft.
"Különböző okok miatt kipusztulnak, vagy útban van, azért kell kivágni, vagy beteg, elszáradt, valamiért ki kell vágni ezeket a fákat, mindig pótoljuk, ez kb. több 100 db-ot jelent egy évben. Ez a munka kb. 2-3 hét múlva fog megkezdődni."

A napokban megkezdődtek a kámoni arborétum felújítási munkálatai is. A kert természeti értékeinek felmérése már megtörtént, most az aljnövényzetet tisztítják, és ápolják a fákat. Az Őrségi Nemzeti Park és a környezetvédelmi hatóság engedélyével kijelölték azokat a növényeket, amelyeket el kell távolítani. Ki kell vágni majd az elkorhadt fákat, és azokat  is, melyek miatt az értékesebb fajták nem tudnak megfelelően fejlődni.

Az új növények telepítése tavasszal, a tisztítási munkák után kezdődhet meg. Mintegy ezer féle új zöldellő és virágzó növény fogja majd díszíteni az arborétumot.