Hírek

Felújítják a kórház sebészeti osztályát

2018. január 19., 16:28

Közel fél milliárd forintból, önerőből újul meg a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Általános-, Ér- és Plasztikai Sebészeti Osztálya. A terek átalakításával, valamint a gépészeti, elektromos, technológiai rendszerek korszerűsítésével tovább javul a vasi megyeszékhelyen a betegek ellátási színvonala.

Felújítják a kórház sebészeti osztályát

A szombathelyi kórház sebészeti osztályának helyet adó épület 90 éves. A 71 ággyal felszerelt részleg alapterülete és kiszolgálóterei már nem felelnek a működéssel szemben támasztott elvárásoknak. A bontási munkálatok január 8-án kezdődtek. Cél: az általános sebészeti osztály átépítése.

Nagy Lajos - főigazgató, Markusovszky Egyetemi Oktatókórház
"Olyan kórtermek kerülnek kialakításra, hogy mindegyik kórterem maximum 4 ágyas kórtermek lesznek, mindegyik kórteremhez vizesblokk, kialakítunk egy modern posztoperatív őrzőrészleget és az osztály ágyszámát úgy tudjuk megtartani, hogy még egy ápolási egységet kialakítunk."  

A több mint 450 millió forint összértékű fejlesztésnek köszönhetően nemcsak a betegek egészségügyi ellátása javul, hanem a kórház mintegy 1200 dolgozója is korszerűbb körülmények között végezheti a napi munkáját - hangsúlyozta a beruházásról szóló sajtótájékoztatón Hende Csaba országgyűlési képviselő. Hozzátette: számos fejlesztést hajtottak végre a szombathelyi kórházban az elmúlt években.

Hende Csaba - alelnök, Országgyűlés
"Soha nem látott mértékű fejlesztéseket hajtottunk végre a Markusovszky Kórházban és az egészségügyi ellátó rendszer egészében is. Meghaladja jócskán a 20 milliárd forintot az az összeg, amivel 2010 óta a magyar kormány fejlesztette a Markusovszky Kórházat, beleértve az új belgyógyászati tömböt és nagyon sok más fejlesztést is."

A sajtóeseményen Puskás Tivadar polgármester a kórház gazdasági erejét emelte ki, valamint a betegek komfortérzet-javításának szükségességéről beszélt.

Puskás Tivadar - polgármester
"Azért is különösen lényeges ez, természetszerűleg a betegnek a kényelmén kívül, hogy az osztály és a kórház vezetése úgy működik, hogy önerőből lehetősége van ennek a fejlesztésnek a végrehajtásához."

A szakemberek várhatóan év végéig befejezik a felújítási munkálatokat.