MNB
MNB - 2

Hírek

Felújították a Kiskar utcai háziorvosi rendelőt

2019. október 10., 14:34

Akadálymentes illemhely, mosható falfestés, korszerű váró - felújították az egyik nagy forgalmú háziorvosi rendelőt Szombathelyen. Az átadáson a városvezetők az alapellátás több éve tartó fejlesztéséről is beszéltek.

Felújították a Kiskar utcai háziorvosi rendelőt

Korszerűsítették a Kiskar utcai orvosi rendelőt. Az 1984-ben épült ingatlanon most végeztek először komolyabb felújítást, korábban csak néhány ablakot cseréltek ki.

Vigné Horváth Ilona – igazgató, Egészségügyi és Kulturális Intézmények GESZ
“Ez egy 13 millió forintos beruházás volt, amiben megújultak a vizesblokkok, akadálymentes wc került kialakításra, illetve a rendelőkben, a várókban a csempeburkolat került le, és mosható felületű festés került föl. Én azt gondolom, hogy mind a háziorvosok, mind a betegek megelégedésére történt, már egy teljesen más körülmények között, egy felújított szép rendelőben tudják folytatni a munkájukat.”

Nem ez volt az első rendelő, amit az önkormányzat felújított. A munka egy hosszú távú koncepció része volt.

Puskás Tivadar - polgármester
“Az elmúlt 9 esztendő alatt majd 1 milliárd forintnyi invesztíció történt a szombathelyi alapellátásban. Ez részben épületben, részben pedig működésbéli segítségben jelentkezett. Az, ahol most vagyunk, ez egy pályázat keretében megújult rendelőt jelent. Itt öt háziorvosi rendelő, valamint négy fogászati rendelő található.”

A felújítás most  a rendelő Kiskar utcai bejárata felé eső helyiségeket érintette, ahol a jövőben várhatóan a bútorokat és berendezéseket is kicserélik majd.