MNB
MNB - 2

Hírek

Felújították a szombathelyi Víztoronnyal szembeni autóbuszmegállót

2015. december 01., 19:54

A megsüllyedt, töredezett betonlapokat felszedték, és aszfaltozott, akadálymentesített fel-és leszálló helyet alakítottak ki a megállóban.

Felújították a szombathelyi Víztoronnyal szembeni autóbuszmegállót

Lakossági fórumon merült fel a Víztoronynál lévő, balesetveszélyes állapotban lévő buszmegálló felújításának az igénye. Sátory Károly, a 10-es számú önkormányzati választókerület képviselője felkarolta az ügyet. Ennek eredménye az immáron aszfaltozott, akadálymentesített buszmegálló.

Sátory Károly önkormányzati képviselő
„Az itt élők hívták fel a figyelmemet arra, hogy ez a buszmegálló nagyon rossz állapotban van. Elmondták azt is, hogy idős nénik, amikor a buszról szálltak le, elestek, annyira rossz volt az itteni járólapok állapota, megsüllyedt, feltöredezett volt az egész. Nagy örömömre elkészült, méghozzá úgy, hogy még az itt lévő fát sem kellett kivágni.”

A környék lakói nagy örömmel fogadták, hogy immáron olyan helyen tudnak a buszra fel és leszállni, amely nem balesetveszélyes. A képviselő elmondta, hogy választókörzetében vannak még olyan buszmegállók, ahol további fejlesztéseket terveznek.

Sátory Károly önkormányzati képviselő
„Le szeretnénk fedni a váróhelyiséget, hogy az esőtől, széltől védett legyen, egy ilyen kezdeményezésem van. Úgy néz ki, hogy talán az év végén, hogyha a rossz idők bejönnek, az év elején fogjuk megvalósítani.”

A választókörzetben az elkövetkező időszakban járdafelújítások várhatók, ezek megrendelése már meg is történt. A képviselőtől megtudtuk, hogy igény lenne utak felújítására is, ám ezek megvalósulása a költségvetési forrásoktól függ.