Hírek

Felvételi nyílt nap az LUK-ban

2018. július 12., 15:32

Az autóiparban akkora a kereslet, hogy a nyári időszakban sem állnak le sem a kereskedések, sem pedig az alkatrész gyárak. A megye legnagyobb foglalkoztatója pedig még az eddigieknél is több megrendelést kapott, így felvételi nyílt napot tartottak a létszám bővítése érdekében.

Felvételi nyílt nap az LUK-ban

Rendszeresen tartanak nyílt napokat a Schaeffler cégcsoport szombathelyi gyárában, az LUK Savaria Kft-nél. A nyár ellenére most is sokan hallgatták meg a nagyvállalatról, a nyitott pozíciókról és a juttatásokról tartott tájékoztatót.

Nárai Andrea
Nem volt rossz, nekem tetszett. Csak én szeretnék egy műszakban dolgozni, azt még meg kell kérdeznem, hogy lehet-e vagy nem.

Andrea eredeti szakmája varrónő, de máshol már eddig is összeszerelőként dolgozott. Most váltana, ahogy Verebélyi Sándor is ezért érkezett a nyílt napra.

Verebélyi Sándor Zsolt
Esetleges munkahelyváltás miatt, mert szeretném megismerni a benti körülményeket, a gyárat, mert eddig ilyen helyen nem jártam, ilyen munkahelyen.

A nagyvállalat jelenleg több mint 3500 embernek ad munkát, a létszámot idén közel 200 fővel szeretnék bővíteni.

Galambos Krisztina – toborzási specialista, LUK Savaria Kft.
Nem egyszerű nyáron toborozni, ezt minden munkáltató elmondhatja. Bővülünk megint, az ívrugó gyártás területére újabb gépek érkeznek, illetve építjük a szerszámüzemünket, ahova megint csak nagyon sok munkavállalót keresünk. Nyár révén - a nem vártaknak megfelelően - nőtt a megrendelésállományunk.

Fizikai és szellemi területre is várnak jelentkezőket. A munkavállalókat a megye számos pontjáról ingyenes autóbuszjáratokkal segítik. A juttatásokról, többek között a jelenléti bónuszrendszerről is hallhattak a felvételi nyílt nap résztvevői.