Hírek

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a Simon István Utcai Általános Iskola

2012. október 25., 17:26

A jubileumi rendezvényre az oktatási intézmény korábbi tanulóit, pedagógusait is meghívták. Kiállítás, sport- és kulturális programok, illetve jubileumi est színesíti a rendezvényt.

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a Simon István Utcai Általános Iskola

Különleges ellenfelet kapott Ligeti Dániel, olimpikon birkózó a Simon István Utcai Általános Iskola tornatermében. Az oktatási intézmény fennállásának 25. jubileumát ünnepli, ez alkalomból hívták meg régi tanítványaikat. Ligeti Dániel testvérével érkezett, és felidézte az itt töltött évek emlékeit.

Ligeti Dániel - olimpikon birkózó
"Ez életem egyik legszebb 6 éve volt. Én harmadikban kezdtem ide járni.Legjobb személyes élményem talán tényleg az,amit itt mondtam a többieknek is,hogy a sidney-i olimpián,amikor biológia óráról lejöhettünk megnézni Bárdosi Sanyit,az egy gyereknek nagyon nagy élmény volt,pláne bírkózóként.Talán akkor tudatosult bennem,hogy igenis ez lehet a cél,ezt elérem én is."

A tornateremben a diákoknak lehetőségük nyílt birkózni a sportolókkal, de sokan autogrammért rohamozták a meghívott vendégeket. Az iskola aulájában kiállítás nyílt a jubileum alkalmából. "Az értől az óceánig" mottójú pódiumbeszélgetéseket is nagy érdeklődés fogadta.

Takács Imréné - létesítményvezető, OÁMK, Simon István Utcai Ált.Isk.
"Ez azt jelenti,hogy ebben az iskolában töltöttek el 8 évet, itt felvérteződtek azokkal az értékekkel,amelyeket magukkal vittek,megmutathatták azt,hogy mindneki lehet valamiben tehetséges.Azzal a munícióval,amit itt kaptak,hova jutottak.

A programsorozat október 27-én jubileumi esttel zárul.