Hírek

Fénymásolt kopogtatócédulák

2010. augusztus 30., 19:00
Fénymásolt kopogtatócédulák tömegét juttatták el ismeretlenek egy internetes hírportál szerkesztőségébe, valamint a helyi Fidesz-irodába. A leadott csomag az MDF négy évvel ezelőtti képviselőjelöltjeinek és polgármester-jelöltjének nevére kiállított kopogtatócédulákat tartalmaz.
Fénymásolt kopogtatócédulák

Hétfő délután Szakály Gábor, a Fidesz önkormányzati képviselője vitte a rendőrségre a szokatlan csomagot. A pártiroda titkárnője találta reggel, a bejárat mellett. 2006-os, fénymásolt ajánlószelvények vannak a szemeteszsákban.

A kopogtatócédulák a Magyar Demokrata Fórum négy évvel ezelőtti jelöltjei, köztük az akkori polgármester-jelölt, Szabó Gábor nevére vannak kiállítva, ezeket másolta le valaki. Az ajánlószelvényeket a jelöltek neve szerint rendszerezték is.

Szakály Gábor önkormányzati képviselő, FIDESZ
"Feltehetően a 2006-os ajánlószelvényeket másolták le. Megengedhetetlen, hogy Szombathely ismét a hamisított vagy lemásolt kopogtatócédulák hírétől legyen hangos."

Az MDF városi elnöke, Szabó Gábor híradónknak elmondta: tudatosan, az ajánlószelvények gyűjtésének időszakára időzített merényletnek tartja az esetet. Azt sem zárja ki, hogy saját pártján belülről kerültek ki a fénymásolatok.
 
Azt egyelőre nem tudni, hogy ki másolta le a több ezer választópolgár adatait tartalmazó kopogtatócédulákat, ahogy azt sem, hogy ezeket most miért juttatta el a Fidesz-irodába, és az egyik szombathelyi internetes hírportálhoz. A rendőrség különleges személyes adatokkal való visszaélés miatt indított eljárást ismeretlen személy ellen.