MNB - 2
MNB

Hírek

Fergeteges futsal-idénynyitó

2013. augusztus 27., 18:25

Óriási küzdelemben 5:4 arányban kikapott  a bajnoki nyitányon a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata a Győri ETO gárdától.  A szombathelyi zöld-fehérek a találkozó 32. percében még 3 góllal vezettek Európa egyik legjobb gárdája ellen, a meccs vége mégis vereség lett.

Fergeteges futsal-idénynyitó

Minden előzetes várakozás felett kezdte a bajnoki címvédő Győri ETO elleni mérkőzését az Aréna Savariában a Haladás futsalcsapata, ugyanis a vasiak szebbnél-szebb gólokat szerezve  a második félidő derekán már 4:1 arányban vezetttek a Rába-partiak ellen. Különösen  Szimcsák volt elemében, aki kétszer is betalált a vendégek kapujába. A hajrában aztán magára talált az öreg kontinens egyik legjobb csapata és rendre  vészkapussal játszva megfordította az eredményt és 5:4 arányban legyőzte az erőn felül teljesítő szombathelyieket.

Dróth Zoltán futsal játékos, Győri ETO
“Persze, hogy nem adtuk fel, mentünk, küzdöttünk. Hozzá kell tenni, hogy nagyon sok sérültünk van. Új az edző is. Teljesen új taktikával dolgozunk, mint az előző szezonban. Érződik a csapaton, hogy csak egy hónapja edzünk így együtt. Még van hova fejlődnünk, úgy érzem.”

A Haladás csapata a mérkőzésen szinte végig remek játékot nyújtott. A derbi hajrában azonban a szombathelyiek nem tudtak megfelelő választ adni a vendégek taktikai húzására, mely szerint a kapusuk helyett mezőnyjátékost küldtek pályára a győriek.

Horváth Levente vezetőedző, Swietelsky-Haladás VSE
“Én úgy gondolom, hogy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Azt mondom, hogy 30 percig óriási iramot diktáltunk, amibe kicsit a végén bele is fáradtunk. Nagyon jól játszották a győriek az 5 a 4 ellent. Mi sajnos ott nagyon gyengén védekeztünk. A végére kipukkantunk egy kicsit és lábbal nagyon sokszor lemaradtunk.”

A Swietelsky-Haladás VSE együttese a második fordulóban a MAFC otthonában lép pályára. Az NB I-es futsal-bajnokság  sorsolása alapján a   vasi zöld-fehérek legközelebb október 7-én hétfőn játsszanak majd hazai pályán, amikor is a Debrecen együttesét fogadják az Aréna Savariában.