Hírek

Fesd narancsszínűre a világot!

2018. november 26., 13:44

Szombathely is csatlakozott a Fesd narancsszínűre a világot! - elnevezésű kampányhoz, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a lányok, asszonyok ellen elkövetett erőszak visszaszorítására. A Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján, november 25-én a Soroptimist nemzetközi szervezet szombathelyi klubja színesítette meg az ISIS-szentélyt.

Fesd narancsszínűre a világot!

Kék és naracssárga fényekben pompázott a Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján az Iseum. A Soroptimist nemzetközi szervezet egyik magyar klubja Szombathelyen, pontosan itt alakult meg 2014-ben, ezért döntöttek úgy, hogy ezen a helyen hívják fel a figyelmet a világméretű akció színeivel a nők védelmére.

Wagner Anikó – projektvezető, alelnök, Soroptimist International Klub Szombathely
Az, hogy itt foglalkozni kell ezzel a problémával, az a 2016-os programunk bizonyította be. A programunk egyébként a KUSS névre hallgat. Ez a provokatív elnevezés a Közeledj Udvarias Segítő Szavakkal – ennek a rövidítése, és ebből is látszik, hogy a családon belüli erőszak problémájával foglalkozunk.

A világnapon aprósüteménnyel, Szent Márton-kiflivel és teával, forralt borral várták a nők elleni erőszakot elutasítókat. A szombathelyi szervezet segíti a gyermeküket egyedül nevelő anyákat, a gencsapáti gyermekotthon lakóit és támogatja a fogyatékkal élő fiatalok kulturális tevékenységét.

Hajbáné Varga Lívia – elnök, Soroptimist International Klub Szombathely
21 fős a tagságunk, akik mellett van számos segítőnk, akik nem tagok, csak segítőként vannak jelen a munkánkban.

"Feltekinték magas menyországba."

A rendezvényen fellépett Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház művésze, valamint képviseltette magát a szintén a nők érdekében tevékenykedő Zonta Klub szombathelyi csoportja is.