Hírek

Fideszes képviselő-jelölt visszavonását kéri az Éljen Szombathely

2019. július 22., 19:35

Büki Zoltán képviselői jelölésének a visszavonását kéri a Fidesz Magyar Polgári Szövetségtől az Éljen Szombathely! Egyesület. Ezt sajtótájékoztatón jelentette be Tóth Kálmán önkormányzati képviselő.

Az elmúlt hét végén látott napvilágot a Fidesz szombathelyi képviselőjelöltjeinek névsora. Ebben szerepel Büki Zoltán is, akinek szombathelyi közéleti szerepvállalását két okból is  kifogásolja az Éljen Szombathely! Egyesület. Egyrészt azért, mert korábban Egyházashollós polgármestere volt, de tevékenysége miatt saját testülete visszahívta megbizatásából, másrészt pedig aggódnak a Falco KC miatt is.

Tóth Kálmán - önkormányzati képviselő
“Nagyon-nagyon komoly körmendi szurkolónak számít, úgymond véleményformálónak is. Nagyon-nagyon aggályos lenne, hogyha ő mint esetleg első szombathelyi képviselő hozzáférhetne olyan szenzitív adatokhoz a Falco KC Szombathely Kft. tekintetében, ami később esetleg hátrányosan érintené a 100 százalékosan városi klubot.”
 



Büki Zoltán televíziónkoz eljuttatott közleményében azt írta: sajnálja, hogy úgy fogalmaznak meg róla állításokat, hogy nem is ismerik.  Hangsúlyozta: nem ártana több ezer ember szórakozásának, és ahogy a családjában, úgy a városban is jól megférhetnek egymással a különböző csapatok szurkolói.