Hírek

Foci VB-s szurkolói zóna a Ferences kertben

2018. június 14., 15:16

A most kezdődő oroszországi futball világbajnokság egyenes kieséses szakaszában szurkolói sátorral és óriás LED-kivetítővel várják a sportrajongókat a Ferences-kertbe. Volt és jelenlegi Haladás játékosok, foci rajongó zenészek, színészek és közéleti személyiségek is elmondják majd véleményüket a találkozókkal kapcsolatban.

Foci VB-s szurkolói zóna a Ferences kertben

Két évvel ezelőtt mintegy ezer szombathelyi szurkolt a magyaroknak a futball Európa-bajnokságon a sportházban. A ma kezdődő világbajnokságra a mieink ugyan nem jutottak ki, de minden eddiginél impozánsabb helyen drukkolhatnak a focirajongók kedvenc csapatuknak a Ferences kertben – jelentették be sajtótájékoztatón a szervezők.

Parais István – igazgató, AGORA Központ
„Óriás LED-kivetítővel és egy 800 négyzetméteres, úgynevezett szurkolói sátorral, kerttel. 0:30 Külön érdekessége, hogy a nívósabb mérkőzéseken, tehát a nyitó vasárnap és záró vasárnap összesen hat napon keresztül, ingyenesen látogatható játékokat is biztosítunk, ami természetesen a foci téma körül forog.”

A mérkőzéseket beszélgetésekkel, elemzésekkel vezetik fel, volt és jelenlegi Haladás játékosok, foci rajongó zenészek, színészek és közéleti személyiségek is elmondják majd véleményüket a találkozókkal kapcsolatban. A zöld-fehérek legendás kapusa, Hegedüs Péter is a kezdeményezés mellé állt.

Hegedüs Péter
„Nagyon sok jó csapat van, biztos lesz egy-két csapat, akikre nem is számítunk, de a hagyományosok, akiket mindig esélyesnek tartunk, szerintem ő közöttük fog eldőlni és bízom benne, hogy talán európai csapatnak sikerül megnyernie.”

Szabó Tibor színművész a kisfiával együtt várja a világbajnokságot.

Szabó Tibor - színművész, Weöres Sándor Színház
„Ő a spanyolokat tartja favoritoknak és a németeket. Én viszont tanácstalan vagyok, mert szerintem annyira kiegyenlítődtek már az erőviszonyok, legalábbis ami az élfutballt illeti, nagyon nehéz megtippelni.”

A szurkolói kertben animátorok vezetésével sport- és ügyességi játékok várják az érdeklődőket, a sátorban vendéglátással is készülnek. A cél a közösségi élmény erősítése.

Puskás Tivadar – polgármester
„Ha együtt nézhetjük, sokkal jobb élményt jelenthet. Ez nyilvánvalóan attól van, hogy a sport maga természetesen egyéni teljesítményeket is jelent, de a sport mindig közösségi tevékenység.

A Szurkolói kert az egyenes kiesési szakaszban június 30-tól a döntőig ingyenesen látogatható.